Beyoncé har utan förvarning släppt en ny singel med titeln 'Black parade'. Arkivbild.
Beyoncé har utan förvarning släppt en ny singel med titeln "Black parade". Arkivbild. Bild: Ben Margot/AP/TT

Beyoncé överraskar med ny låt

ANNONS

Återigen överraskar artisten Beyoncé fansen med att utan förvarning släppa en ny singel – denna gång med titeln "Black parade", skriver Variety. Låten släpptes inför Juneteenth den 19 juni – minnesdagen för frigivandet av de sista slavarna i USA 1865.

Bakom "Black parade" står bland andra Jay-Z, Derek Dixie, Caso och Kaydence, och låtsläppet kom bara timmar efter att Beyoncé på Instagram meddelat att hon lanserar ett nytt initiativ med samma namn i syfte att stötta företag som ägs av svarta personer.

Texten i "Black parade" kretsar kring frågor som makt och motstånd – och låten anknyter till Black lives matter-rörelsen och de stora protester som rasat i USA efter George Floyds död under ett polisingripande i Minneapolis den 25 maj.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS