Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Artisten Håkan Hellström uppträdde på Nya Ullevis scen inför 70 000 fans på lördagen.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Kritikerna faller för Håkan på Ullevi

  Över 70 000 människor såg Håkan Hellström uppträda på Ullevi under lördagskvällen. Musikrecensenterna var försås också på plats och i stort var de eniga om att konserten var storslagen.

  Håkan Hellström slog rekord på Ullevis scen redan för två år sedan – och många undrade om han verkligen skulle kunna upprepa succén, vilket flera av kritikerna lyfter fram.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  "Håkan Hellström fick trots en perfekt inramning inte så mycket gratis utan tvingades verkligen kämpa för en ny seger", skriver Göteborgs-Postens recensent Johan Lindqvist. Han jämför artisten med U2 och Coldplay och delar ur 4 fyrar av 5 i betyg.

  Emma Rastbäck från musiktidningen Gaffa konstaterar: "Håkan Hellström har lyckats med det som sägs vara omöjligt och blivit profet i sin egen hemstad".

  Något vassare är Dagens Nyheters Nicholas Ringskog Ferrada-Noli: "Håkan Hellströms sympatiska ödmjukhet har skyddat honom från att drabbas av hybris i många år, men nu har en viss nöjdhet försiktigt börjat infinna sig hos honom. Det märks både i hans slarviga mellansnack och i de chockerande tama låtarna från nya ep:n 1974".

  Den enda som ger högsta betyg är Aftonbladets Håkan Steen: "Det här är något av det mäktigaste jag upplevt på den här arenan någonsin. Och att vi just nu upplever en klassisk helg står utom allt tvivel".

  Expressens Anders Nunstedt är inne på samma spår, men klagar på arenans ljudkvalitet. Kvällstidningens krönikör Annah Björk var också på plats:

  "Jag går från Ullevi genom sommarnatten, rusig som efter vårens första andetag genom en syrenbukett. På måndag är det något som kallas Sveriges nationaldag. Men jag har ett förslag. Utnämn den här helgen till nationella Håkan Hellström-helgen i stället."

  Svenska Dagbladets Sara-Märta Höglund beskriver kvällen som "storslagen" och "omtumlande", men har också synpunkter på ljudet:

  "Flera av Håkans små historier mellan låtarna är inte hörbara alls – även om jag uppfattar att han, på typiskt Håkanmanér, jämför sin egen resa med Davids kamp mot Goliat samt visar foton på sig själv från lågstadiet."

  I kväll gör Håkan Hellström ännu en spelning på Ullevi.