Poplegenden Debbie Harry med fint svenskt sällskap.
Poplegenden Debbie Harry med fint svenskt sällskap.

Kristoffer på drömturnémed Debbie Harry

ANNONS
|

- Mmm ... hallå. (yrvaket mumlande). Jag är i San Diego, klockan är tre på natten här.

Oj, förlåt! Jag trodde du var tillbaka i Sverige igen? Ska jag återkomma?

- Nej, det är en vecka kvar av turnén. Men det är ok, jag ska bara gnugga sömnen ur ögonen. Ursäkta att jag pratar så tyst, men det är för att vi är i ett helt sjukt hus. Vi sover hos en kille och hans hus är precis som något från Cribs på Mtv.

Och det på turné med Debbie Harry. Kan du berätta hur det här gick till?

ANNONS

- Jo, plattan släpptes här i mars och fick väldigt bra recensioner faktiskt. Och så fick vi ett pris på Mtv för en video. Det är nästan hemskt, men när någon tyckare med lite makt råkar gilla en så öppnas många dörrar. Någon i Debbie Harrys crew fick nys om plattan och sen, tja, så blev det turné.

Hurdan är Debbie då? Hänger ni något?

- Jag är glad att du ringde idag, förutom att du väckte mig då, för igår var första gången jag pratade lite längre med henne. Det visade sig att hon faktiskt verkligen gillar det. Men hon är sån som frågar hur man mår och tar hand om en. När vi pratar som artist är hon verkligen femstjärnig. Hon levererar hela tiden. Om jag ska vara ärlig så har jag ingen jättestor relation till Blondie men när man går igenom skivbacken så gjorde de verkligen en del riktigt bra saker.

Vad händer sen, efter turnéslutet om en vecka?

- Du kommer inte tro det här, men under hela tiden jag varit iväg så har jag faktiskt spelat in en skiva samtidigt. Den ska vara klar i januari och släppas den 13 maj. Så det blir inte direkt att sticka hem och ta på sig tomtedräkten och äta lussekatter. Men så är det ju. När man får en sån här chans så måste man ju försöka ta den.

ANNONS

Kommer vi slutligen få höra dig i Sverige nu då?

- Jag har ju ett svenskt bolag också. Men jag tror bara det kommer släppas en singel från Sweet bills. Det är inget jag kan styra. Men jag hoppas att nya skivan kommer släppas och att man kanske får med den gamla samtidigt eller något sånt då.

ANNONS