Ur den nysläppta videon till Aviciis låt For a better day.
Ur den nysläppta videon till Aviciis låt For a better day.

Krister Henriksson spelar pedofil i Avicii-video

ANNONS
|

Videorna till Aviciis låtar Pure Grinding och For a better day släpptes på torsdagen. De är regisserade av Levan Tsikurishvili och Tim Bergling (alltså Avicii själv) och spelades in i Ungern i somras.

- Alla låtar innehåller en story som jag ville berätta, säger Avicii i ett pressmeddelande.

Den mörkaste videon är For a better day, som handlar om trafficking. I mycket våldsamma scener hämnas ett ungt par på män som pekas ut som pedofiler. Detta korsklipps med bilder där män står och väljer bland barn som trängts in som boskap i en skåpbil.

I mitten av videon dyker lite otippat den svenske skådespelaren Krister Henriksson upp. Han spelar någon sorts maktperson som sitter i dyr kostym på ett tjusigt kontor medan en folkmassa demonstrerar utanför med skyltar med text som "Liberty".

ANNONS

Inte heller Henrikssons rollfigur undkommer de båda hämnarna, som både brännmärker honom med ordet "pedofil" och sedan hänger honom från taket på byggnaden.

Krister Henriksson vill inte kommentera sin medverkan i videon.

- Jag vill inte prata om det här, säger Krister Henriksson till Nöjesbladet.

I pressmeddelandet berättar Avicii mer om videons budskap:

- Löftet om ett bättre liv någon annanstans gör familjer och barn till fångar hos några av de mest avskyvärda människorna i världen. Jag hoppas kunna bidra till att lyfta frågan och skapa debatt, speciellt nu när ofantliga mängder människor är på flykt från krigshärjade länder, säger han.

Youtube: Avicii - For a better day

(Varning för våldsamma scener)

Youtube: Pure grinding

ANNONS