Konstlördag 19/10

ANNONS
|

Karin Karinson Nilsson

Two little birds

Tom 22 oktober

Karin Karinson Nilssons utställning Wouldn't worry if I were you består av ett oändligt antal genomskinliga plastpåsar inproppade i Gallerirummet. Känslan blir lite bollhav och soptipp samtidigt, gjort av något som varken framstår som skräp eller som något som ska användas. Många av påsarna tycks komma från flyget, ni vet sådan där stora påsar som används för att packa in barnvagnar och halvtrasiga väskor. Men metaforiskt handlar denna utställning lika mycket om vissa förpackningars skenbara neutralitet. För det märkliga är att frågan om vad de enskilda påsarna faktiskt har innehållit känns väldig avlägsen.

ANNONS

.

Margit Brundin

Galleri Magnus Winström

t o m 26/10

Margit Brundins djurskulpturer är som jaktklenoder från en annan värld. På galleri Magnus Winström hänger de nu på väggarna, några är uppställda på podier. Genom att förstärka mänskliga kroppsdrag på dessa harar och rävar rör sig verken kring den uråldriga distinktionen mellan människan och andra djur. Genom dessa mellanväsen med svartpolerad blick skapar hon en reflektionsyta för att tänka världen varken utifrån en förutfattad mänsklighet eller från en idealiserad djurvärld. Likväl, vem är det som har tagit liv ur dessa kroppar? Eller är detta bara ett annat sätt att säga att alla djur dör i samma stund som vi projicerar något mänskligt på dem?

.

Halfaneagle

Galleri 2

Att göra om ett skyltfönster till ett galleri är varken nytt eller märkvärdigt. Men när jag av en slump upptäcker Galleri 2 på Andra Långgatan slår det mig hur enkelt och fint det kan göras. En vit interiör, ett vitt podium och en svart burkteve. That's it. Varken överarbetat eller slarvigt och trashigt uppfört. På teven visas en film föreställande en tecknad storstadshorisont. Dramatiken i den svartvita bilden består av enorma bläcksvarta ”moln”, som lika gärna kan vara resultat att en bombattack som av en oljeläcka i en stad under vattnet. Enligt hemsidan är det någon som kallar sig Halfaneagle som står bakom alltsammans.

ANNONS
ANNONS