Amina Hocine.
Amina Hocine.

Klubb helgen vecka 14

ANNONS
|

FREDAG

Bar Kino

Bar Kino, Linnégatan 13.

Här är baren som tillfredsställer Göteborgs Berlinkomplex, med allt som hör där till av udda möbler, gôtt häng och coola kids. På kvällarna är det knökfullt på ren göteborgska, då dj:s spelar allt du inte visste att du ville höra. Behöver du lite mer space rekommenderas Hagabions lite lugnare barhäng en trappa upp.

17.00–02.00, fri entré, 18 år.

.

Bongas

ANNONS

Röda Sten.

Ni minns säkert klubb Boris med Stigs Hörna? En riktig klassiker. Klubben huserade länge på Jazzhuset, men gick för ett tag sedan i graven. Nu har mannen bakom det hela startat en ny klubb och det är vi många som är glada för. Det nya konceptet heter Bongas och är numera inhyst i Röda Stens feta lokaler. Här kommer du kunna härja till afrobeat, congagroove och tunga trummor. Räkna med en fet fest, helt enkelt.

Bakom skivspelarna: Sven-Eric Nilsson. På scen: Magna Mater.

22.00–03.00, 80 kr, 18 år.

.

Musikens Hus

Café Hängmattan, Djurgårdsgatan 13.

Det här lilla haket är en oas för de som gillar intima, mysiga tillställningar. Här kan du ta del av poesi, lyssna på små band, dricka te eller äta vegetariskt. Stället är väldigt mycket Majorna, om ni förstår vad vi menar. Öl serveras också.

I kväll: Göteborgs bluesförening bjuder in till en helkväll. På scen: Mr Bo & The Voodooers + Voxhall Blues.

20.00–, 200 kr, 18 år.

.

Clandestino X Smygläsning

ANNONS

Yaki-Da, Storgatan 47.

På fredag presenterar Clandestino Festival X sommarens grymma program. De vill de naturligtvis fira och bjuder därför in till fest på Yaki-Das terrass och övervåning. Himla kul, tycker vi! Kvällen kommer vara fullspäckad med diverse härliga företeelser. Ni vet sådana som brukar göra kvällar lite bättre. Till exempel fyra olika liveband, ett maraton av olika dj:s, vårbuffé och dryck! Ja, ni märker ju, det här kommer bli bra! Dessutom är det smygis för det nya numret av vännen Nöjesguiden. Perfekt.

På scen: Amina Hocine, Skatan, Vidar, The Jack Brothers. Bakom skivspelarna: José Gonzáles, Love Is All, Nathalie & Sebastian Gäbel, Daniel Lemma, Aleksander Motturi.

21.00–04.00, 100 kr (fri entré innan 22.00), 23 år.

.

Club KG

Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6.

Det här är nog Nefertitis mest peppade klubb. För att få en bild kan ni tänka ungefär såhär: Scenerna från Dirty dancing 2 minus alla latinos plus mindre svett (på grund av den svenska kylan, inget annat). Mer flator och lite mindre salsa, fast lika mycket hångel. Typ så. Club KG är stället du ska gå till om du känner att du hemskt gärna vill härja på ett bord. Eller en stol. Eller annan valfri möbel.

ANNONS

Bakom skivspelarna: Katja Gustafsson, Ida Daugaard (DK) + Gunn Lundemo.

23.30–04.00, 100 kr, 20 år.

.

Club Nostalgia

Jazzhuset, Erik Dahlbergsgatan 3.

Nu är du nog väldigt förvirrad. Club Nostalgia?! tänker du, Vad kan det vara egentligen?. Jo, förstår du, det är en klubb med fokus på nostalgi. Nostalgi som i 70-, 80- och 90-talshits, som i musik från dina gamla favorit-tv-program och dataspel. På Jazzhusets två dansgolv kommer du fredagsnatten igenom helt enkelt få en överdos av allt som inte är nutida och går att dansa sig svettig till. Arrangörerna uppmanar dig dessutom att klä ut/upp dig efter temat.

På scen: Evilyn Frantic.

22.00–03.00, 80 kr, 18 år.

.

Jeremy Passion

Världskulturmuseet, Södra vägen 54.

Världskulturmuséet arrangerar i bland spelningar i deras restaurang. I kväll är precis en sådan kväll. På scen hittar vi Jeremy Passion och han kommer bjuda på silkesmjuka toner i en stilla och intim konsert. Mysigt, härligt och ett bra alternativ att börja fredagen med.

ANNONS

På scen: Jeremy Passion.

17.30–, 180 kr (under 18 år 100 kr), ingen åldersgräns.

.

Kristian Anttila releasefest

Clooney’s, Trädgårdsgatan 2.

Nu händer det grejer på Clooney’s. Göteborgssonen Kristian Anttila släpper sitt nya album Djur & människor och det firar han genom att bjuda in dig, mig och alla andra till ett maskeradspektakel som vi, med stor sannolikhet, kommer prata länge om. Den här allkonstnären uppmanar oss att ta fram vår inre gorilla, vår gömda jazzkatt och vår fyllekärlek till Kiss. Han kommer dessutom se till att pränta våra inre fantasier i ansiktet på oss, då han har hyrt in ett gäng make-up-artister till vårt förfogade. Perfekt, tycker vi. Förstår ni hur vi kommer se ut en kvart innan stängning? Fantastiska. Lyckliga. Det här kommer bli bra.

22.00–03.00, 100 kr, 20 år.

.

Love Tip

Henriksbergs Takterrass, Stigbergsliden 7.

ANNONS

Om du egentligen skulle vilja förflytta dig till Jamaica lagom till lördagskvällen men helt enkelt inte har råd, då är det här det perfekta andrahandsvalet. Love Tip bjuder in till reggaefest och vi misstänker att hela Stigbergstorget framåt småtimmarna kommer börja gunga till skönt dansanta dancehalltoner.

21.00–02.00, 80 kr (fri entré innan 22.00), 18 år.

.

Långfriday

Park Lane, Kungsportsavenyn 36.

På långfredagen bjuder Park Lane in till en kväll som de valt att kalla, håll i er nu, Långfriday! Den här natten kommer enligt rykten att bli både harder, better, faster och easter. Eh, ja. Vad det innebär är rätt oklart. Men ambitionerna är ju minst sagt höga. Vad som däremot är säkert är att du kommer kunna härja helt hänsynslöst, dansa till tung house och sprithetsa. Tre väldigt bra grejer. Du har alltså, om du inte redan förstått det, en hårdare, påskig, bättre och snabbare (?) kväll på Park Lane att se fram emot.

Bakom skivspelarna: Dj Niclas Jingryd + Miss Tee.

23.00–05.00, fri entré innan 23.30 om du osat, 20 år.

ANNONS

.

LÖRDAG

Casablanca

Sticky Fingers, Kaserntorget 7.

På fredag gästas Sticky Fingers av det nya superbandet Casablanca. Det här gänget är ett hopplock av några av Sveriges främsta musiker från bland annat Space Age Baby Jane, Melody Club, Alice Cooper och Sahara Hotnights. De har mycket att leva upp till i kväll när de äntrar Stickys scen, räkna med att de kommer göra sitt yttersta för att leverera välspelade rocktoner.

På scen: Casablanca.

23.00–, 80 kr, 20 år.

.

GAS 2012 del 1

Rio Rio, Rosenlundsplatsen.

GAS, Göteborg Art Sounds, drar i gång igen och första delen hålls på gamla klassiska båten Rio Rio. Förra året huserade de i Lagerhusets lokaler, men i kväll testar de alltså båtens ljudsystem. GAS är en mycket ambitiös festival där ljudet helt och hållet är i fokus. Här förhåller man sig till musiken som en konstform och det experimenteras och mixas hej vilt, högt och lågt. De som spelar kan sin grej och är talanger ut i fingerspetsarna. Gillar du fenomenet musik och intresserar dig för hur det blir till, hur man kan pröva tonernas egenskaper, göra om melodier och skapa nya ljud, bör du inte missa GAS!

ANNONS

På scen: Relay Meeting 2012 del 1, Midaircondo & Michala Östergaard-Nielsen (SE/DK), The Pitch Frozen Orchestra (DE/NO/S)]. Bakom skivspelarna: Petter Ottosson + Andreas Tilliander.

19.00–02.00, 200 kr (förköp ticnet),18 år.

.

GBG Wrestling

Trädgår’n, Nya Allén 11.

Äntligen, som vi har väntat. Nu kommer wrestlingen till Göteborg igen och vi hoppas verkligen att ni är lika taggade som vi. Det här är den ultimata stadskampen. I kväll kommer Gbg Wrestling stå öga mot öga med Svensk Wrestling Syd från Malmö. Vi snackar slagsmål, galna mexikaner, våldsamma italianos, en och annan ilsken österrikare och framför allt: stora mängder helt grymma outfits. Låter inte det som din idea of a good time är du kanske helt enkelt inte så rolig längre.

I kväll: Hank Havoc vs Killer Karlsson, Aguila Roja vs Big Machine, Conny Mejsel vs Anderson, Huckleberry Sinn vs clownen Eddie Vega + Manimal & Jenny Sjödin vs Don Kalif & Steinbolt.

19.00–, 230 kr + serviceavgift (förköp från Ticnet), 18 år.

.

Gumbo

ANNONS

Stearin, Tredje Långgatan 8.

Gumbo är inte bara en slags gryta, utan också en lördagsklubb på lågmälda Stearin. Här kommer du få höra stora mängder disco, electro, soul, hiphop och funk, men kanske letar sig också en och annan houselåt in på menyn om du har tur. Bra häng på Tredje Lång, helt enkelt!

Bakom skivspelarna: Petter417 + David Solberger.

22.00–02.00, fri entré, 18 år.

.

Synthklubben

Henriksbergs Ballroom, Stigbergsliden 7.

Om du inte förstod det när du läste rubriken, så vill vi bara upplysa om att det i kväll är Synthklubb i Ballroom på Henriksberg. Skönt, då var alla eventuella missförstånd lösta, inga konstigheter. Här kommer du, inte helt oväntat, att kunna härja till synth från alla möjliga år och länder.

21.00–02.00, 18 år.

.

Noxx

Noxx, Vasagatan 43A .

ANNONS

I lokalerna under Parken har nyöppnade Noxx slagit upp portarna. Här spelas tung electro och klubben blir ett alternativ till dig som tröttnat på den mer kommersiella house som ofta spelas en trappa upp, på Parken. Vill du dansa med en vacker främling, eller härja dig svettig till fet musik då ska du gå hit. Eller så kan du slå dig ner i baren och ta en bärs. Eller två. Gör vad du vill, det här är en stökig klubb i alla fall.

Bakom skivspelarna: Ramzi Fennan + Niklas Kartberg.

23.00–05.00, 100 kr, 20 år.

ANNONS