Kite.
Kite.

Kina är framtiden för Kite

ANNONS
|

Christian Berg och Niklas Stenemo träffades på nattklubben Debaser i Malmö 2008.

– Vi hade båda två tidigare bildat band till höger och vänster, men det blev aldrig något seriöst av det. Men när vi träffades kändes det rätt på en gång, säger Christian Berg.

Inte lång tid efter mötet, var arbetet med den första ep:n igång. Att resultatet skulle bli just en blandning av electro och synt var en självklarhet redan från början.

– Inget annat band vi kände till gjorde den här typen av musik tillräckligt bra, så vi kände att det fanns ett tomrum att fylla, säger Christian Berg.

ANNONS

Duon är en del av en elektronisk våg som sköljer över västvärlden just nu, och att publiken vill ha mer och mer av genren märker Christian tydligt.

– Elektroniska band spelar ju överallt nu för tiden. Genren har ju nästan blivit större än indie.

Förutom i Sverige har Kite en förhållandevis stor fanskara i Kina.

– Det klart att vi hade kunnat spela i Tyskland och så också, men det känns ganska gjort. Kina är mer intressant, eftersom inte lika många elektroniska band har varit där och spelat än.

Att så är fallet beror förmodligen på att musikstilen ännu inte har haft samma genomslag i Kina, men det tror Christian bara är en tidsfråga.

– Jag tror absolut att genren kan växa där de närmsta åren. Vad som helst kan hända i Kina, det är ett land i utveckling.

ANNONS