Kardashian-rånare tipsade på sociala medier

Kim Kardashians flitiga uppdaterande i sociala medier kan ha gjort henne sårbar för de maskerade tjuvar som rånade henne under pistolhot i Paris.

ANNONS
|

Rånet mot Kim Kardashian natten till måndagen chockade nöjesvärlden. Några timmar senare flög hon hem till New York igen och kördes till sin lägenhet under ett säkerhetspådrag som påminde om en regeringschefs, skriver TMZ.

Nöjessajten publicerade en video där Kardashian och maken Kanye West anlände till lyxlägenheten i stadsdelen Tribeca i New York, åtföljda av en karavan livvakter.

Kim Kardashian höll huvudet nedböjt och undvek reportrarnas frågor om hur hon mådde. Strax senare anlände även Kardashians mor Kris Jenner, men hon ville heller inte svara på några frågor.

Kan ha vetat att hon var ensam

Kim Kardashians flitiga uppdaterande i sociala medier kan ha gjort henne sårbar för de tjuvar som rånade henne i Paris, enligt en bedömare. Kim Kardashian har 84 miljoner följare på Instagram och 48 miljoner på Twitter.

ANNONS

–I sociala medier lägger alla ut uppdateringar nästan i realtid. Man visar i principen vägen till där man befinner sig, säger Brian Calkin vid Center for Internet Security.

Realitystjärnans dagar i Paris dokumenterades i detalj på hennes olika sociala medier-konton, fram till ungefär en timme innan honrånades på smycken värda runt 10 miljoner dollar, cirka 85 miljoner kronor.

–Kim kan till och med ha låtit folk veta att hon var ensam när det här hände, säger Calkin och hänvisar till en Snapchat-video där hon sitter i en soffa i en morgonrock ungefär en timme före rånet.

I videon har hon på sig vigselringen som hon fick av Kanye West 2013, värd flera miljoner dollar. Den satt inte på hennes finger när hon återvände till sin lägenhet på Manhattan på måndagen.

Ifrågasätts

I sociala medier hörs samtidigt röster som undrar vad som egentligen hände.

"Om detta hade hänt i New York skulle polischefen, borgmästaren och åklagaren ha hållit tre presskonferenser och övervakningsbilder skulle ha gått ut över hela landet", skriver New York Daily News i en kommentar. Tidningen undrar varför både medier och myndigheter är så långsamma på fallet, och varför det inte finns några övervakningsbilder.

ANNONS