<b>Byggtider. </b>Torgny Lindell och hans scenbyggarkollegor jobbar för att få scenen på Götaplatsen färdig inför Göteborgs kulturkalas som startar på tisdagen.
Byggtider. Torgny Lindell och hans scenbyggarkollegor jobbar för att få scenen på Götaplatsen färdig inför Göteborgs kulturkalas som startar på tisdagen.

Kalas med yrvaken publik

ANNONS
|

För scenbyggarna och humparna blev vilan tämligen kort. Många jobbade även på Way out west och nu slås samma scener upp igen, fast några stenkast längre bort.

- Det här är samma scen som kallades Flamingo på Way out west, säger Tomas Olsson, projektledare på United audio starlight och klappar på det uppslagna scengolvet utanför Konstmuseet.

- Här på Götaplatsen är det samma scen-crew som på Flamingo och många från Azalea är nu på Lilla Bommen. Själv åker jag mellan bägge två samt Kungstorget. Det är en enorm logistisk apparat.

Kort andningspaus

Det är inte bara för byggarna som det är kort andningspaus mellan stadsfesterna. Känslan på stan är att de flesta fortfarande lite yrvaket kliar sig i huvudet och undrar vad Göteborgskalaset skall bjuda på i år. Att det numera heter Kulturkalaset och faktiskt startar i dag tycks ha smugit förbi lite halvt i bakgrunden.

ANNONS

- Nej, jag har faktiskt ingen aning. Fast jag har varit bortrest en tag också. Men jag kommer nog att gå ändå eftersom det är gratis, säger Erik Lagerwall, 26 år.

Kalasets hjärta ligger nere vid södra älvstranden. På festplatsen vid Lilla Bommen närmare bestämt. Där står scenen redan så gott som färdig och arbetarna håller på med småsaker som att sätta upp tyger.

- Arbetet vid Lilla Bommen startade en dag tidigare och det är gig-start en dag tidigare också. Götaplatsen började vi bygga i dag vid åtta-tiden, men här är inget uppträde förrän på onsdag. Annars hade vi nog legat lite illa till, skrattar Tomas Olsson.

Hoppas publiken vaknar

Klockan tolv i morgon skall bygget vid Lilla Bommen stå helt klart för då börjar soundcheck och ljud- och ljusgruppernas övriga arbete. Fram emot kvällen när invigningskonferencier Martin Hansson från Vara konserthus ställer sig på scenen har förhoppningsvis även publiken vaknat och tittat ner.

ANNONS