Nu har julen kommit till Gekås Ullared. "Efterfrågan är stor på julvaror så vi kör på för fullt", säger Malin Hilde, VD för varuhuset.
Nu har julen kommit till Gekås Ullared. "Efterfrågan är stor på julvaror så vi kör på för fullt", säger Malin Hilde, VD för varuhuset.

Julen har kommit till Gekås i Ullared

ANNONS
|

Plastgranar, tomtar, blinkande julbelysning, presentpapper med julmotiv och adventsljusstakar.I stora delar av landet har hösten ännu inte dragit igång på allvar. Helgen som kommer väntas bjuda på strålandesol och många badarfortfarande ihavet.

PåGekås i Ullared är situationenannorlunda. Läsare, de flesta av med ett visst mått av vinterångest, har hört av sig till GP med berättelser om att varuhuset redan är julpyntat.Prydnadstomtarna har börjat taplats på hyllorna sedan förra veckan och personalen är i full gångmed att bygga utsäsongsytan jultorget i mitten avvaruhuset med massor av julvaror.

– Vårt julsortiment brukargenerellt dyka upp underseptember. Ibland har vi smugit lite och petat in lite varor på hyllorna sakta men säkert, men nu kör vi på för fullt, säger Malin Helde, VD för Gekås Ullared.

ANNONS

Stor efterfrågan på julvaror

Anledningen till varuhusetstidiga julstämningär kundernas stora efterfrågan.

– Vissa av våra kunderkanske bara besöker oss högst två gångerom året och planerar sina besök halvårsvis. Då måste julsakerna vara på plats underdenna tiden i septemberför att de kunder som åker långväga ska kunna handla inför julen, säger Malin Helde.

Många olika kundreaktioner

Hur kunderna reagerar kan skilja sig mycket.Vissa villinte ens tänka tanken på jul och undvikerdärför julhyllorna i varuhuset.Andra tycker att det är positivt att varuhuset har ett sortiment med stor bredd.

– Vår allra bästa julhandelbrukar ske under tiden mellan oktober och november. Chokladkalendrar säljs allra bäst. Och presentpapper, det säljer vi flera tusentals rullar av.

När kommer julmusten?

– Julmust och annan mat kommer komma senare in i säsongen. Just nu är det prydnadstomtar och granar som är vårt främsta fokus.

ANNONS