Theresa Lindsey, till vänster, och Timothy Schlarmann protesterar mot FBI:s gängstämpel.
Theresa Lindsey, till vänster, och Timothy Schlarmann protesterar mot FBI:s gängstämpel.

Juggalos demonstrerar i Washington

ANNONS
|

Sedan 2011 har fansen, som kallar sig juggalos, klassats som ett "löst organiserat hybridgäng" av FBI. Enligt SVT slog FBI 2011 fast att juggalobrott är sporadiska och oorganiserade, men att vissa också organiserar sig och begår allvarligare brott som stöld.

Insane Clown Posse, som består av medlemmarna Violent J och Shaggy 2 Dope, har tidigare försökt ta till åtgärder för att få bort stämpeln. Bland annat stämde gruppen FBI 2014, skriver USA Today. Men stämningen ogillades.

Nu demonstrerar gruppen tillsammans med fansen i Washington. Till The Rolling Stone säger Shaggy 2 Dope att gängstämpeln bland annat har påverkat fans när det kommer till vårdnadstvister och jobb.

ANNONS

För NBC berättar Jessica Bonometti att hon fick sparken från sitt jobb som övervakare med motiveringen att hon i sociala medier framställt en "säkerhetshotande grupp" i god dager. Det visade sig att gruppen det syftades på var juggalos.

Insane Clown Posse har gjort sig kända för kontroversiella texter och att de båda medlemmarna målar sig som clowner i ansiktet.

Demonstrationen hålls samtidigt som en demonstration för yttrandefrihet som arrangeras av anhängare till Donald Trump, skriver SVT.

TT

ANNONS