John Martin solo efter SHM-succé

ANNONS
|

I en källarstudio på Södermalm i Stockholm håller han till, John Martin, han som till för ett par år sedan jobbade på familjens däckverkstad.

En dag checkade han ut från Svenssonlivet och här sitter han nu med "den musikaliska professorn", låtskrivarpartnern och producenten Michel Zitron. Det som de två planerat för i fyra år, börjar nu ta en allt tydligare form.

Spöklika ljud

John Martins första singel under eget namn, "Anywhere for you", har precis släppts och någon gång under året ska en hel skiva komma ut.

"Anywhere for you" kom till i Los Angeles för två år sedan när de två låtskrivarna hyrde ett gammalt hus i Hollywood. Konstiga och spöklika ljud på nätterna gjorde att de sov dåligt, men de fick ändå inspiration och en natt i trädgården drack de en massa vin och funderade över livet som plötsligt förändrats efter att låten som de skrivit tillsammans med Swedish House Mafia, "Save the world", blivit en världshit.

ANNONS

Där i mörket insåg de vad som verkligen betyder något i livet, relationen till dem man älskar. Då skrevs "Anywhere for you".

Något kom emellan
-Första tanken med det här John Martin-projektet var att göra något mer indieaktigt. Men det fick ett annat liv och låtarna med Swedish House Mafia kom emellan och vi kunde bygga upp en publikbas över hela världen, säger John Martin och fortsätter:
-Det är pop med stora melodier och någon sorts vemod som vi återkommer till. Historieberättandet är viktigt för oss. Vi har influerats av dansmusiken, men det är ingen houseskiva vi har gjort, menar John Martin.
Blyg tänkare

Han som beskriver sig som en blyg tänkare och säger att han inte är särskilt sugen på att prata om sig själv, men att han lever upp när han får stå på scen, är väl medveten om att samarbetena med Swedish House Mafia och Avicii sätter en viss press. Att han skrivit skivkontrakt med det legendariska skivbolaget Island Records (exempelvis U2 och Bob Marley) är också ett tecken på att förväntningarna är höga.

-Vi har gett oss in i den leken. Vi vill nå ut. Vi gör stora låtar, det är inte musik för en liten utvald grupp utan det är bred musik vi gör. Vi gör musik för alla. Och visst är vi medvetna om att vi har en housestämpel på oss och den första låten har tydlig inspiration därifrån. Men samtidigt är vi på väg någon annanstans. Jag ser mig som en popartist, säger John Martin som har Bono som sin främsta sångarförebild.

Namn: John Martin (Lindström).

Född: Den 22 augusti 1980. Uppvuxen i Hägersten i södra Stockholm.

Bor: Stockholm.

Aktuell: Med singeln "Anywhere for you".

Är: Sångare och låtskrivare som bland annat jobbat med Avicii, Swedish House Mafia, Sebastian Ingrosso, Steve Angello, Axwell, David Guetta och Tinie Tempah.

ANNONS