Jack Schlossberg studerar just nu juridik vid Harvard.
Jack Schlossberg studerar just nu juridik vid Harvard.

John F Kennedys barnbarn gör tv-debut

Kennedyklanen sägs ofta vara det närmaste USA kommit till att ha ett eget kungahus. Det kan därför tyckas passande att John "Jack" Schlossberg, 25, yngst av John och Jackie Kennedys tre barnbarn, nu gjort sin tv-debut i serien "Blue bloods".

ANNONS
|

Med bara en replik och tio sekunder framför kameran är det kanske inget framträdande som kommer att gå till historien. På Instagram skriver Jack att serien, som handlar om en irländsk-katolsk polisfamilj i New York och gjorts av skaparna till "Sopranos", är hans favorit.

"En dröm som gått i uppfyllelse, den bästa serien i världen!", skriver han under två bilder på sig själv i polisuniform tillsammans med flera av skådespelarna.

Jack Schlossberg är son till Caroline Bouvier Kennedy och Edwin Schlossberg och har två äldre systrar; Rose, 29, och Tatiana, 28. I en intervju i amerikanska morgonprogrammet "Today show" avslöjade han förra året att han funderar på att gå i sin morfars fotspår och ge sig in i politiken när han avslutat sina juridikstudier vid Harvard.

ANNONS

Hans syster Rose försöker slå igenom som komiker och uppmärksammades tidigare i år då hon spelar i en webb-tv-serie hon själv skrivit manus till, "End time girls club". Systern Tatiana är vetenskapsreporter för New York Times. Om även den yngsta Kennedy-medlemmen kommer att satsa på skådespeleriet är dock oklart.

- Jag försöker gå min egen väg och fundera ut saker och ting inför framtiden. Jag vet inte än vad jag kommer att syssla med, sade han i tv-intervjun med Today.

TT

Fakta: Kennedyfamiljen

John F Kennedy och Jacqueline Bouvier Kennedy (senare Onassis) fick två barn som överlevde till vuxen ålder; Caroline Bouvier Kennedy, född 1957, och John F Kennedy Jr, född 1960.

John F Kennedy den yngre omkom 1999 då han som pilot flög i sitt privatplan, fick tekniska problem och störtade i havet. Även hans fru Carolyn Bessette Kennedy och hennes syster Lauren omkom i olyckan. John F Kennedy Jr hade inga barn.

Caroline Bouvier Kennedy utsågs av Barack Obama till USA:s ambassadör i Japan och tjänstgjorde där 2013–2017. Hon gifte sig med Edwin Schlossberg 1986 och de har tillsammans de tre barnen Rose, Tatiana och John "Jack" Schlossberg.

ANNONS