"Jag tror de flesta kan relatera till den"

ANNONS
|

– Det är en film om två funktionärer som jobbar här på Way out West. Tillsammans ger de sig ut på en musikalisk resa, in i ljudens värld, säger regissören Samori Tovatt.

Han har skrivit filmens manus tillsammans med Linda Molin, som också spelar funktionären Alice i filmen. Det var hennes idé att göra en festivalfilm, men den fick inte bli för klichéartad.

– Om det här nu handlar om två tjejer så får det inte handla om två tjejer som träffar en rockstjärna eller något sådant, säger Samori Tovatt. Vi ville bygga en modern festivalhistoria med två intressanta karaktärer.

ANNONS

– Vi stoppar dem i facket som funktionärer, så de är varken de här euforiska festivalbesökarna eller någon wannabe bandmedlem. Vi vill berätta en historia som är på riktigt liksom, som finns, säger Linda Molin.

Hennes karaktär, Alice, åker till festivalen för att komma bort, snarare än att komma till en festival.

– Alice känner att världen är fejk. Hon känner sig inte lik någon annan och det handlar filmen väldigt mycket om. Att mänskligheten är ganska fejk och platt och att folk inte talar sanning, säger Linda Molin.

På Way out West träffar Alice Luna. En tjej som hon hittar någon sorts likhet i. Luna känner också av samhället krav på hur man ska vara och att över huvud taget vara någonting, men struntar i det.

– Hon har mycket attityd och utflippade kläder, säger skådespelerskan Lina Ljungkvist, som spelar Luna. Hon bryr sig inte så mycket om vad andra tycker och tänker. Men känner sig rätt ensam i det. Hon är här för att hitta något äkta i livet.

Filmen produceras av Göteborgsbaserade produktionsbolaget Dromedar Film tillsammans med Jonas Kowalski. Förhoppningen är att filmen ska visas på Göteborgs filmfestival, men det är redan nu klart att den kommer visas på nästa års Way out West. Filmen spelas in under elva dagar och är planerad att vara klar i november.

ANNONS

Jonas Kowalski tror att filmen kan locka publik från alla åldersgrupper.

– Jag tror de flesta kan relatera till den, säger han. Den har en bas som är en vänskapsrelation och sen finns det här musikaliska med ljuden och festivalmiljön.

Det musikaliska var det ja, resan "in i ljudens värld". Den svenska filmen Sound of noise har varit en inspirationskälla till hur teamet jobbar med ljud i filmen. Och ljudupplevelsen kommer vara en stor del av den färdiga filmen.

– Vi kommer ha den här grundhistorien som handlar om dem, men det kommer finnas stora inslag som berättas via ljud. Vi berättar funktionärernas och de olika arbetarna på festivalens resa med hjälp av en ljudvärld som vi ska bygga upp, säger Samori Tovatt. De här två karaktärerna befinner sig i en bubbla som blir allt tjockare med tiden och ljuden förändras med det. Så det är två historier som pågår kan man säga.

ANNONS