Inget Eurovision på Ullevi

ANNONS
|

Göteborgska We Groups arkitektförslag om att sätta upp mobila kranar och dra ett textiltak över Ullevi för att ta hem budet om Eurovision Song Contest 2016 till Göteborg, ser ut att falla för SVT:s tidsgräns.

- En sådan lösning väcker fantasin och det skulle vara fantastiskt att ha ett tak över Ullevi, men jag tror att tiden är för kort för att ta ett sådant beslut. Göteborgs bud till SVT ska vara inne i dag på fredag, säger Stefan Gadd, presschef på Göteborg & Co.

Läs mer: Tak på Ullevi kan ta hem Eurovision

- Och om det nu kostar 30 miljoner kronor, är det inte en hållbar lösning att sätta upp ett tak för de pengarna som ska användas en gång. Ska man göra det, så ska man nog ha ett per ordentligt underlag först, säger han.

ANNONS

Göteborg & Co, sitter och filar på budet för att ta hem Eurovision Song Contest 2016 in i det sista.

Vad det kommer att innehålla är en väl förborgad hemlighet.

- Jag kan inte avslöja det, det är fortfarande ett bud under arbete, säger Stefan Gadd.

Under torsdagen drog sig Malmö tillbaka som möjlig aspirant till evenemanget, eftersom Malmö Arena hade schemalagda åtaganden under perioden.

Städerna som är kvar i budgivningen är Göteborg, Stockholm, Linköping, Karlstad och Umeå.

- Gissningen är att det står mellan Göteborg och Stockholm, det är väl bara vi som har kapaciteten att ta hit sådana stora evenemang när det gäller hotellrum och annat omkring, säger han.

- Scandinavium är Göteborgs huvudalternativ för tv-produktionen, säger Stefan Gadd, men nämner också att Ullevi kan komma att användas – till vad vill han inte gå in på.

Göteborg & Co kommer också att sockra budet med en "specialare".

- Vi tycker att vi har en specialare, men jag kan inte berätta vad det är. Det är inte klart ännu, säger han.

Got Events vd, Lotta Nibell, konstaterar att förslag om tak över Ullevi varit uppe redan i samband med Friidrotts-VM.

- Men vad vi har nu är en plan om tio punkter för Scandinavium, som kan komma att aktiveras i ett tidigare skede om vi får Eurovision Song Contest, säger hon.

ANNONS
ANNONS