Inför semifinalen: Idolerna om Idol - och varann

ANNONS
|

Jay Smith

Vad är det roligaste som har hänt idag?

Att hänga på sig guran, spela dist och bara vråla i Enter sandman.

Vad tycker du om In the ghetto då?

Den är bra men svår att göra. Elvis Presley och Michael Jackson är lite samma sak, något man kanske inte ska ge sig på egentligen. Det går inte att göra lika bra eller bättre. Så jag försöker bara göra mitt bästa. Metallica går att göra jävligt bra och jag har mer erfarenhet av hur musiken ska göras för jag har lyssnat på dem sedan jag var tolv.

Hur viktig är semifinalen?

ANNONS

Precis lika viktig som det har varit hela tiden. Det går inte att lägga på mer press på mig än jag redan har gjort.

Vad gör du om du åker ut?

Då packar jag mina väskor, sätter mig på första bästa tåg till Kastrup i Köpenhamn och åker iväg härifrån. Vart vet jag inte, men någonstans där jag kan sätta mig ner och bara landa, försöka fatta vad det är som har hänt mig utan att behöva förklara för andra. För jag vet inte själv.

Jay om Olle:

Olle har blivit en riktigt bra kompis. Han är förbannat duktig på det han gör och jag har satt mina pengar på honom i finalen, det sa jag redan från början. Några mindre goda egenskaper har jag inte sett hittills, förutom att han kan vara jävligt vimsig. Men det tycker jag är förbannat charmigt.

Olle Hedberg

Hur är läget?

Det är bra fast jag är lite trött i rösten eftersom jag har varit förkyld. Jag har varit hos läkaren och fått cortison. Tyvärr känner jag inte att det har hjälpt ännu, men det är bara att hoppas att det gör det tills finalen.

Vad är det bästa som har hänt i dag?

ANNONS

Alltihop. Det är så kul att vara här och om jag får vara hel i rösten ska det bli kul att få köra mitt utmanarnummer.

Hur viktig är semin?

Jätteviktig. Nu vill jag ju ta mig till Globen och slutföra det och se vart det bär. Där kommer det ju att vara låtar man verkligen tycker om och inte bara har fått tilldelat sig.

Olle om Minnah:

Hon är jäkligt skön, har en bra röst som berör, är avslappnad och enkel. Hur stor konkurrent hon är vet jag inte för i det här läget handlar det om så mycket annat än musiken. Jag tycker inte att hon har några sämsta sidor.

Minnah Karlsson

Hur har repetitionerna gått?

Det har känts bra. Visst har jag lite saker att jobba med, men så är det alltid. När sedan publiken kommer blir jag taggad. Jag är också väldigt revanschsugen.

Hur viktig är tävlingen i Göteborg?

Det skulle ju vara skittråkigt att snubbla på mållinjen. Men jag försöker att inte tänka på det utan istället fokusera på att göra ett så bra framträdande som möjligt. Vad som händer sedan får vi se.

Minnah om Jay:

Han är en härlig personlighet som tycker väldigt mycket om olika saker. Han är hjärtlig och skämtsam, har mycket humor helt enkelt. Sen är han jävligt duktig på det han gör. Han är rock’n’roll! Men när han inte får röka på tågstoppen kan han bli lite tjurig. Och så är han obstinat.

ANNONS

ANNONS