Svenska Mässan på lördagsmorgonen.
Svenska Mässan på lördagsmorgonen.

I dag: Systrar, Dregen och Viveca Lärn

ANNONS
|

På mässan:

Systrar i brott. Mördaren i Marais är pseudonymen Claude Izners fjärde bok om bokhandlaren Victor Legris. Bakom verket finns prisbelönta systrarna Liliane Korb och Laurence Lefevre. Klockan 10.00. (Seminariekort krävs).

Älskade jävla syster är titeln på ett seminarium där författarna Maria Sveland och Helena von Zweigbergk medverkar. I sina senaste böcker får relationen mellan systrar mycket utrymme. Är det någon särskilt med just detta förhållande? Utreds klockan 11.00. (Seminariekort krävs).

Hur romer gestaltas i skönlitteraturen är ett brännande aktuellt ämne och föremål för ett av lördagens seminarier. Tre författare och moderator Klas-Göran Karlsson diskuterar. Klockan 11.00. (Seminariekort krävs).

ANNONS

Hur man enkelt lagar hennes godaste mat lär Tina Nordström ut på avdelningen Mat & Trädgård. Klockan 12.40.

Ett rock´n roll-drama om ett liv där sanningen överträffar dikten. Rockstjärnan Dregen samtalar med medförfattaren till självbiografin, Tore S Börjesson. Klockan 13.00. (Seminariekort krävs).

Skrivarkurserna står som spön i backen, men fungerar de? Staffan Cederborg och Bengt-Erik Engholm berättar om projektet Skrivflyt. Klockan 13.30. (Seminariekort krävs).

Lex bok är namnet på Sara Kadefors nya ungdomsroman. En käftsmäll mot dagens krav på ungas entreprenörskap. Klockan 14.00. (Seminariekort krävs).

Svenska Akademiens svensklärarpris instiftades 1987 och ges till lärare som genom sin gärning stimulerat intresset hos unga för svenska språket och litteraturen. Delas ut i Akademiens monter B01:01 klockan 15.00

Fotbollsprofilen Magnus Hedman har skrivit boken Låt ditt barn vinna, som handlar om hur föräldrar ofta pressar sina barn så hårt att de slutar idrotta i alltför unga år. Här berättar han på scenen Hälsa & Livsstil. Klockan 16.30.

I GP:s monter:

En familjs bekännelser. Åtta års kåserande på Världens Gång under signaturen Puck har blivit bok. Bakom signaturen finns GP:s Malin

Clausson som här möter Kristian Wedel i ett samtal om en av morgontidningens äldsta och ädlare konstformer. Klockan 10.30.

ANNONS

Träffa Leif Mannerström och hör honom berätta om nya boken. Köp ett signerat ex av Mannerströms fisk och få boken Mannerströms

bästa på köpet. Klockan 11.00.

Patrik Sjöberg delar med sig av sin långa erfarenhet av träning, hälsa och välmående. Du får Det du inte såg på köpet vid köp av senaste

boken Träna för livet. Klockan 11.30

För tjugo år sedan hette den Aveny. Nu lanserar GP i samarbete med Djungeltrumman ett nytt på-stan-magasin: Hela Stan. Klockan12.00

Vad är kul i tidningen? Vissa saker är roliga med avsikt, andra blir det av misstag. GP:s Malin Clautsson, Kristian Wedel och Sture

Hegerfors försöker reda ut begreppen. Klockan 12.30.

Lena Sundströms nya bok Spår är en dokumentär thriller om tre journalisters ihärdiga sökande efter sanningen. Här berättar hon om boken och samtalar med GP:s Malin Clausson om vikten av den grävande journalistiken och frågan om hur den ska överleva. Klockan 13.00

Det har gått ett år sedan journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye släpptes ur etiopiskt fängelse. I boken 438 dagar beskriver de sina upplevelser av gripandet, rättegången och fängelsetiden. GP:s kulturchef Gabriel Byström, som bevakade rättegången i Addis Abeba, möter dem för ett samtal om vad som egentligen hände och hur de ser på framtiden. Klockan 14.00.

ANNONS

Farligt eller behagligt – går det att cykla i Göteborg? Lyssna till Sarah Britz, krönikör på GP, cykelpendlare och Anders Roth, miljöchef på Trafikkontoret Göteborgs Stad som diskuterar cykeltrafiken i Göteborg. Debatten leds av GP:s Cecilia Frisk. Klockan 15.00.

Viveca Lärn skriver snabbt. GP:s Johan Lindqvist möter henne i ett samtal om det intensiva arbetet, berättarlusten och kärleken till Västkusten. Klockan 16.00.

Kristian Wedel flanerar genom Göteborgshistorien under vägledning av Olle Magnusson, bokhandlarprofil och ledamot i Augustprisjuryn. Klockan 16.30.

ANNONS