Hov1 på turné med nya skivan

ANNONS
|

De har redan spelat på många stora scener och nöjesparker. I maj kom hela 17000 människor för att se bandets konsert på Gröna Lund. Då fick de till och med stänga grindarna för att det var så många på plats.

- Allting blir liksom bättre på sommaren, det är mycket glädje och publiken är väldigt lättsam. I sommar vill vi ge mycket av oss själva, och ge glädje. Visa att det här är det roligaste vi vet. I år spelar vi ju också ett helt nytt set låtar, som vi inte har spelat live tidigare, låtar som "Mandy Moore" och "Gråzon". Det ska bli roligt, säger Noel Flike.

ANNONS

- Det beror nog på att de är på svenska. Det blir mer fokus på texterna då, oftast blir melodin och beatet mer styrande när det handlar om engelska låtar. Men det man vill göra är ju att beröra, och lyckas man beröra någon annan än sig själv med sina texter har man lyckats, säger Noel Flike.

- Det är att publiken har lika roligt som vi, om vi visar att vi har roligt tror vi att det kommer att smitta av sig, säger Ludwig Kronstrand.

- Att kanske inte ta allt så personligt. I år ska vi väl egentligen göra samma sak som förra året, fast bättre. Vi gasar på, säger Ludwig Kronstrand.

ANNONS
TT

Sommarens turnéer

Sommar betyder knappast semester för Sveriges musiker. I artikelserien "Sommarens turnéer" pratar vi med band och artister som ska ut på vägarna om konsertminnen, förväntningar och förberedelser.

Fakta: Hov1

Hiphopgruppen består av Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe och producenten Axel Liljefors Jansson.

Debuterade med singeln "Hur kan du säga saker" 2015. Fick sitt stora genombrott 2015 med singlar som "Kärleksbrev" och ska vi". Debutalbumet "Hov1" kom i maj.

Turnéplan: 2/6 Umeå, 30/6 Bråvalla, 1/7 Halmstad, 7/7 Borlänge (Peace & Love), 8/7 Skara (Skara Sommarland), 21/7 Härnösand, 22/7 Trollhättan, 23/7 Strömstad, 25/7 Mariehamn, 27/7 Landskrona, 28/7 Hudiksvall, 29/7 Emmaboda, 4/8 Nynäshamn, 5/8 Karlskoga, 6/8 Göteborg (Liseberg), 12/8 Sunne.

ANNONS