Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/6

Hon spås bli första supermodellen i hijab

Somalisk-amerikanska Halima Aden föddes i ett flyktingläger i Kenya. Hon har väckt uppmärksamhet för att hon klär sig i hijab och burkini på visningar – och spås bli klädbranschens nästa ikon.

I november 2016 skapade Halima Aden rubriker efter att hon tävlat i Miss Minnesota, iklädd hijab och burkini. Halima Aden kommer från Somalia, men föddes i ett flyktingläger i Kenya.

Hon anade aldrig att hon skulle bli modell.

– Jag ville sprida ett positivt budskap kring skönhet och mångfald och visa andra muslimska kvinnor att det finns plats för dem, säger hon till Business of Fashion.

LÄS ÄVEN: Norsk frisör hijab-diskriminerade kund – döms igen

Har fått toppkontrakt

Nu börjar nästa kapitel i modellens framgångssaga. Hon har skrivit kontrakt med modellagenturen IMG models och visar upp Kanye Wests eget märke Yeezy i New York. Halima Aden är omskriven av Vogue, Time och näst intill alla större mediesajter med inriktning på mode. Hon avgör själv vilka kläder som känns lämpliga och inte allt för utmanande.

 

#yeezy #nyfw2017 ✊🏿✊✊🏻

Ett inlägg delat av Halima Aden (@kinglimaa)

Koncernchefen imponerad

IMG models koncernchef Ivan Bart hyllar nytillskottet för hennes förhållningssätt under Miss Minnesota – som är en deltävling i Miss USA.

– Jag insåg att hon var så modig i att stå fast vid vad hon verkligen trodde på och samtidigt följa den amerikanska drömmen om att vara med i en skönhetstävling, säger han till Business of Fashion.

Den 19-åriga modellen berättar att hon inte hade någon offentlig förebild att se upp till som barn.

– Det var en kamp för mig som barn, säger hon.

Nu vill hon ändra på normerna genom att visa att det går utmärkt att vara modell, muslim och hijabklädd kvinna samtidigt.

 

Ett inlägg delat av Halima Aden (@kinglimaa)

LÄS ÄVEN: Hon tar posering till helt nya höjder

Säker på budskapet

Hon har på några månader fått 40 0000 följare på Instagram och är tydlig med sitt budskap.

"Jag skrev på för den mest prestigefulla modellagenturen i VÄRLDEN och bar ändå min hijab som min krona. Ändra aldrig på dig själv... Ändra spelet" skriver hon.

 

Mest läst