Henric De La Cour.
Henric De La Cour.

Helgens klubburval v 39

ANNONS
|

Fredag

What We Do Is Secret

Pustervik

Järntorgsgatan 12

I kväll har det blivit dags för konsertklubben What We Do Is Secret att ta över Pusterviks lokaler. På scen står bland annat det New York-baserade bandet A Place To Bury Strangers. Som vanligt när What We Do Is Secret håller i trådarna kan ni räkna med en kväll där riktigt kvalitativ musik står i fokus, med flera band på scen och dj:s som spelar skivor till stängning.

På scen: A Place To Bury Strangers (US) + Shannon And The Clams (US).

Bakom skivspelarna: Lina & Magnus of The Poppets + Pete Slovenly.

ANNONS

22.00–03.00, 140 kr + serviceavgift, 20 år (18 vid förköp).

.

Bokmässefest med Göteborg International Film Festival och Glänta

Trädgår'n

Nya Allén 11

Att Bokmässan är i stan innebär ju, som tur är, inte bara en massa seminarier, paneldebatter och författarmingel. I år arrangerar till exempel Göteborg International Film Festival och tidskriften Glänta en megafest tillsammans, och den äger rum i kväll inne på Trädgår'n. På scen står bland annat det grymma stjärnskottet Silvana Imam, och det tänker i alla fall inte vi missa. Och du, alla som kommer mellan klockan 20.00 och 21.00 bjuds på öl och borsjtj.

På scen: Silvana Imam & Vanessa Marko.

Bakom skivspelarna: Mikko Mattlar, Alice Bratthammar & Amanda Milica Ivanovic, Dj X-lent, Kajsa Sundin & Kristofer Folkhammar + Ghayath Almadhoun & Viktoria Jäderling.

20.00–03.00, 100 kr (inget förköp), 18 år.

.

Gas Fest 2013

Nefertiti

Hvitfeldtsplatsen 6

Gas, eller Göteborg Art Sounds, intar i kväll Nefertitis lokaler för att ta reda på vad deras ljudsystem går för. Gas är en mycket ambitiös festival där ljudet helt och hållet är i fokus. Här förhåller man sig till musiken som en konstform och det experimenteras och mixas hej vilt, högt och lågt och ja, du fattar. De som framför de olika akterna kan sin grej och är talanger ut i fingerspetsarna. Gillar du musik och intresserar dig för hur den blir till, hur man kan pröva tonernas egenskaper, göra om melodier och skapa nya ljud, bör du inte missa Gas!

ANNONS

På scen: Maja S.K Ratkje & Lasse Marhaug, Eva Reiter + Denseland.

19.00–23.00, 160 kr (80 kr med studentleg), 20 år.

.

Halleluja

Jazzhuset

Erik Dahlbergsgatan 3

Göteborgs finaste bokningsbolag Halleluja fixar återigen fest på Jazzhuset nu på lördag. Som sig bör i allas vår vinröda håla på Erik Dahlbergsgatan blir det popfest och allmänt mayhem. På scen står Henric De La Cour, och det kommer säkert bli hur bra som helst.

På scen: Henric De La Cour.

Bakom skivspelarna: Killmeister, Rolf, Halleluja-Crew + Ge Hit Musiken.

22.00–03.00, 100 kr (förköp från Pusterviksbiljetter), 18 år.

.

Klubba Mot Rasism Med Expo

Kontiki

Storängsgatan 2

Kan man klubba men fortfarande ha samtal på en intellektuell nivå? Ja, det är frågor som tidningen Expo frågar sig, och bjuder därför in till en fest på Kontiki där de planerar att undersöka saken närmare. Temat för kvällen är rasism, och känner du att det är ett ämne du gärna diskuterar på fyllan, ja men i väg med dig då till Kontiki i kväll!

Samtal med: Alex Bengtsson och America Vera-Zavala.

På scen: Amilaze, Antwaan, Marlene & Samed, Alex Bengtsson, Planet R + Skillnicker.

19.00–02.00, 60 kr, 18 år.

.

Saturn Morrissey-kväll

ANNONS

Henriksbergs Takterrass

Stigbergsliden 7

Tycker du att Morrissey är den absolut bästa musiken att festa till? I så fall rekommenderar vi dig att gå till takterrassen på Henriksberg i kväll. Här tillägnar nämligen Göteborgs äldsta indieklubb hela kvällen åt en av de mest inflytelserika indieartisterna någonsin (drömkombo, we know). Det blir bara Morrissey-låtar fram till klockan 23, och efter det kanske var fjärde låt. Här vet arrangörerna hur en bra fest blir till.

Bakom skivspelarna: Dj Henrik.

21.00–02.00, 80 kr (40 kr före 22.00), 18 år.

.

Jukebox

Henriksbergs Ballroom

Stigbergsliden 7

Tillhör du dem som alltid går fram till de som spelar skivor på krogen och ber dem sätta på en viss låt? Grattis, då är det här din bästa klubb! Här kan du önska vad som helst, hela tiden. Allt från himmel och jord är välkommet. Se så, spring dit och önska låtar tills solen går upp.

20.00–02.00, 80 kr, 18 år.

.

Labyrint

Bryggeriet

Kungsportsavenyn 3

Det hör inte till vanligheterna att nattklubben Bryggeriet bokar större akter. Men det är precis vad de har gjort nu till helgen! Arrangörerna har bjudit in hiphopgruppen Labyrint för en exklusiv spelning. Det här kommer med all säkerhet bli svettigt, trångt och alldeles underbart. Livespelning!

ANNONS

22.00–03.00, osa för fri entré fram till 23.30, 18 år.

.

.

Lördag

Releasefest För 16 Rader

Yaki-Da

Storgatan 47

Allt som kan firas, ska firas. Det tycker i alla fall såväl vi på Djungeltrumman som Yaki-Da och Petter. Därför styr Yaki och Petter upp värsta festen nu under Bokmässan, med anledning av Petters nya bok 16 rader. Gör som oss och spring dit och fira med dem.

Bakom skivspelarna: The Soul Lounge + Petter.

22.00–04.00, 150 kr, 23 år.

.

Tip The Velvet

Villa Belparc

Slottsskogen

För den som besökt Tip The Velvets klubbar tidigare vet vad det är som gäller på lördag. Det blir en uppklädd och avklädd burleskdröm, helt enkelt. I samband med årets bokmässa är kvällens tema fantasy, med allt vad det innebär med älvor, alver, tomtar och troll. Totalt en timmes burleskshow får du dessutom med i entréavgiften. Förbered dig på en lite snyggare, lite sexigare och lite mer drömsk lördagskväll! Här krävs att du följer klädkoden för att över huvudtaget komma in. Lämna alltså t-shirt och andra vardagskläder hemma.

På scen: Vicky Butterfly (UK), Gita, Mr Gunner, Swedish Siren & Lady Marley, Kandi Von Kane, Kwipi Lovebite, Scarlette NIxe & Her Gentleman, Styx.

ANNONS

Bakom skivspelarna: Herr Liljenor. 22.00–03.00, 150 kr (enbart förköp via Tickster), 18 år.

.

Serengeti & Empress Union Band

Nefertiti

Hvitfeldtsplatsen 6

Gillar du reggae ska du inte missa Serengeti & Empress Union Bands spelning på Nefertiti i kväll. Bandet går på redan vid 22.00, alltså perfekt för dig som sen vill vidare ut i natten.

På scen: Serengeti + Empress Union Band.

Bakom skivspelarna: Lady Louise. 19.00–, 140 kr, 20 år.

.

The Drop – Premiär

Sticky Fingers

Kaserntorget 7

Från och med i kväll kommer Sticky Fingers varje lönelördag att köra sin nya klubb, The Drop. Det här är inga konstigheter, fokus ligger på galen fest, maxat dansgolv, ett och annat konfettiregn och så vidare. Du fattar, lönefest på lönelördag! Dessutom är ett känt vodkamärke, kvällen till ära, inbjudna att köra sitt succékoncept Silver Party. Precis vad Silver Party betyder är dock lite oklart, men det är ju mindre viktigt.

Bakom skivspelarna: Klos & Melo, Arastou Erik, Oscar Virtanen, Sia Talebi + Peno Dansar & Ler.

21.00–04.00, 80 kr, 20 år.

.

Soulastatic

Pusterviksbaren

Järntorgsgatan 12

På Soulastatic spelas det absolut bästa av northern och modern soul med svenska och internationella dj:s bakom skivspelarna. Faktum är att det här är en av stans äldsta och mest klassiska klubbar. I kväll är det säsongspremiär, och det kommer förmodligen bli hur bra som helst!

ANNONS

Bakom skivspelarna: Marcus Hjortberg.

23.00–03.00, 100 kr, 20 år.

.

House By The Sea

Röda Sten

House By The Sea kickstartar hösten på Röda Sten. Precis som sig bör, ska house, house och åter house pumpas från högtalarna natten lång. Här är det toppklass på musiken, noga utvald av såväl resident dj:s som gäster bakom skivspelarna. Spring till vagnen, det här blir kul!

Bakom skivspelarna: Malin Vesterlund + Mai Nestor.

22.00–03.00, 80 kr (fri entré innan 23.00), 20 år.

ANNONS