Etzia.
Etzia.

Helgens klubburval v 38

ANNONS
|

FREDAG

Clooney's fredag

Trädgårdsgatan 2

Clooney's är tillbaka för säsongen! Och därmed har vi fått anledning att styra stegen mot Gamleport igen om fredagskvällarna. Väl där lär du inte bli besviken om du gillar minst en av följande saker: öl, dans och vackra tapeter. Under kristallkronorna dansas det vilt på både borden och sofforna till allt från indie, hiphop och electro. Det dricks shots och folk ser bra ut. Precis som du, givetvis.

På scen: Etzia + Vapenbröder.

Bakom skivspelarna: Julie Pugsi, Clooney's All Star Family, Jakob Hjulström + Felicia & Daniel.

22.00–03.00, 100 kr, 20 år.

.

Instant

Pustervik, Järntorgsgatan 2

ANNONS

Ibland går fredagskvällarna på Pustervik under namnet Instant, och här festar du loss till allt från indiepop, hiphop, electro och rock. Allt som oftast står band på scen och dj:s fixar bra dansgolv inne på Stora Klubben när sista livetonen klingat ut. Instant vet att det är allt vi begär när det kommer till klassiskt bra Pustervikshäng.

I kväll står Division of Laura Lee, som är tillbaks med sitt fjärde album Tree, på scen.

På scen: Divison of Laura Lee, Killers Walk Among Us + Xander Smith.

22.00–03.00, 100 kr, 20 år (18 år vid förköp).

.

Orleans

Henriksbergs Takterrass, Stigbergsliden 7

Klubb Orleans höll tidigare till på Jazzhuset, men har nu dragit sig mot Majorna och landat på Henriksbergs fina takterrass. Konceptet är som följer: Husbandet Miss Albatross bjuder in vänner som får spela den musiken som formade dem själva. Vi får med andra ord en liveupplevelse med en twist, det är en utmärkt idé!

På scen: Daniel Gilbert + Adna.

Bakom skivspelarna: Galoppski + Johan Schmeling. 21.00–02.00, 80 kr, 18 år.

.

Rumours

Jazzhuset, Erik Dahlbergsgatan 3

Festivalrykten har tidigare drivit klubb i Stockholm ett bra tag, men tog sitt förnuft till fånga och plockade med sig klubben Rumours till Göteborg. Det gjorde de helt rätt i. Band står på scen, och dansgolvet styrs med järnhand av Festivalryktens redaktion, allt för att du ska kunna dansa dig varm till pop av olika slag. På scen: French Films (FI)

ANNONS

Bakom skivspelarna: Festivalrykten.

22.00–03.00, 100 kr, 18 år.

.

Holograms releasefest

Kontiki, Storängsgatan 2

Holograms har gjort ett nytt album! I kväll ska det firas med pompa, ståt och bambu på Kontiki, där klubbarna Luxury och Stranded står som värdar. Köp skivan på plats eller ännu bättre, den släpptes i onsdags så lyssna in dig och visa din kärlek med sång. Det kommer, som vanligt med Holograms, bli skramligt, punkigt och härligt.

På scen: Holograms.

Bakom skivspelarna: Hugo (Westkust/Makthaverskan).

20.00–02.00, 40 kr, 18 år.

.

Caribbean Explosion

Rio Rio, Rosenlundsplatsen

Nu är hösten sannerligen på ingång, och de varmare vindarna lämnar oss. Så även denna karibiska sommarbris. Men för en sista kväll i år tar klubben Caribbean Explosion över rodret på Rio Rio. Här är det karibisk hetta som gäller, och från högtalarna hörs den allra bästa musiken från Västindien, noga utvald av resident-dj Lady Louise med gäster. Ta med deo och dansvänliga skor, du kommer behöva det. Säsongsavslutning!

Bakom skivspelarna: Island Star, Rough Lynx, Brian London + Lady Louise.

22.00–03.00, 100 kr (fri entré innan 23.00), 20 år.

.

Lion Bar

Simba, S:t Eriksgatan 3

Restaurang Simba är något så ovanligt som en etiopisk restaurang med karibiska influenser. Ja, vi är också lite förvirrade, men en sak vet vi. På fredagskvällarna kallas stället Lion Bar, och Axxionpack med gäster står för musiken. Vad innebär det då? Jo, lounge-häng, goda drinkar och dj:s som spelar reggae, hiphop, afrobeat och dancehall. Glasklart, eller hur?

ANNONS

Bakom skivspelarna: Miss Jen + Axxel Axxionpack.

21.00–02.00, fri entré, 18 år.

.

.

LÖRDAG

Backyard closing party

Magnus & Magnus, Magasinsgatan 8

Jaja, sommaren är kort och visst, det var inte länge sedan vi stod precis här och skålade in den, men det är inte mycket att göra åt. Upp med hakan i stället, och fokusera på att en säsongsavslutning också är en fest, och på fester står man inte och deppar och pratar om årstider, i alla fall inte om man vill vinna några sociala poäng. I stället dansar man här till hiphop, dancehall, bailefunk och afrobeat. Ge Backyard ett varmt farväl för denna säsong, och se till att de vill komma tillbaka nästa år! Säsongsavslutning!

Bakom skivspelarna: Miss Anthrax + Lady Louise.

22.00–03.00, 60 kr, 23 år.

.

Feed The Horse

Jazzhuset, Erik Dahlbergsgatan 3

Varje månad är Feed The Horse lite som en helt ny klubb, trots att den här hästen har gett Göteborg fantastiska queernätter i ett bra tag nu. Arrangörerna ordnar nämligen med nytt tema varje gång, och i kväll kompisar, då blir det rave. Många av er var inte med under det tidiga nittiotalet som var ravens glansdagar, men alla uppskattar vi strobe, rök och neon oavsett. Så rota fram en tröja med en smiley eller bara något neonfärgat och styr mot Jazzhuset.

ANNONS

Bakom skivspelarna: Open Sesame, Dj Casita + Feed The Horse-Crew.

22.00–03.00, 80 kr, 20 år.

.

Sticky Fingers

Kaserntorget 7

Om du har beslutsångest inför din lördagsnatt (och kanske svarar ”alternativ allätare” om någon frågar vad du gillar för musik) så är Sticky Fingers lördagar alltid ett säkert kort. Du får lite av allt det goda: indie, rock, punk, electro, hårdrock och alltid band på scen. De har flera våningar, barer och dansgolv att springa emellan. Här är stämningen opretentiös, röjig och nästan alla känner sig hemma, möjligtvis med undantag för dem som går ut i sällskap med pappas kreditkort.

På scen: Viggo + In I Dimman.

21.00–04.00, 80 kr, 20 år.

.

Lokita

Bara Magnus, Drottninggatan 5

Visst har Bara Magnus en himla fin bakgård, men för de som skyr ljuset står Lokita till tjänst. Som sig bör hör du här oändliga mängder house och techno hela natten. Boka in tredje lördagen varje månad för taktfast bas och bra stämning.

Bakom skivspelarna: Johnny Disconi, Joseph Wickins + Futeki.

22.00–03.00, 40 kr, 23 år.

.

Majestic Nights

Apartment No. 4, Teatergatan 4

På Apartment No. 4 spelas house på hög volym och fokus ligger på fest och peppad stämning. Gillar du att gå ut i höga klackar eller finskjortan och dränkas i neonljus och laser, är det här någonting för dig. Här köper folk hellre drinkar än billig bärs och dansar natten genom till kommersiell house. Majestic Nights är en nykomling i lokalerna sedan ett par veckor tillbaka, men festar redan som om hen aldrig gjort annat.

ANNONS

.

Woody West Lördagsklubb

Pustervik, Järntorgsgatan 12

De som älskar alt-country, americana och skäggig rock samt bor i Göteborg, bör per automatik gilla Woody West. De är några av stadens flitigaste arrangörer och bandbokare, outtröttligt ser de till att vi får vår beskärda del av såväl lokala band som internationella storheter. Det här är deras lördagsklubb, som en gång i månaden bokar de spelningar du längtat efter, såväl som dem du inte visste att du ville se, till Pusterviks stora scen.

På scen: Den Stora Vilan.

22.00–03.00, 100 kr, 18 år.

ANNONS