Helgens klubbar i urval

ANNONS
|

FREDAG

Punkterad

Henriksbergs Ballroom

Punkterad har gjort Henriksbergs Ballroom svettigt, exalterat, skitigt och förbannat med jämna mellanrum i ett bra tag nu. Vi välkomnar det, alla är inte alltid supersugna på att stå och suga på någon 65-kronors IPA och prata om bostadsrätter. Allt sådant slipper man nere i källaren på Henriksberg. Du kan ju försöka, men ingen kommer fatta vad du pratar om. Punken lever!

På scen: Fredag den 13:e, Allvaret + Åtgärdsprogrammet.

21.00–02.00, 80 kr, 18 år.

Labyrint och Dani M

Sticky Fingers Top Floor, Kaserntorget 7

På Sticky Fingers Top Floor händer det lite av varje, ibland är det traditionell rockfest precis som på resten av våningarna, ibland är det större spelningar. Just i kväll är det hiphopen som tar över och jagar gitarrerna på dörren.

ANNONS

Det är inga mindre än Labyrint och Dani M som står på scenen. De har idel framgångar bakom sig i år

De har spelat flitigt live och är bland det mest hajpade hiphop-Sverige har att bjuda på.

Livespelning! Bakom skivspelarna: Dj Dainja.

21.00–03.00, 195 kr, 18 år.

Trunkfunk

Yaki-Da, Storgatan 47

Egentligen hör Trunkfunk hemma i Berlin, men en gång i månaden besöker de Yaki-Da för att ge oss svenskar en doft av Deutschland. Vi som inte hade möjlighet att följa med våra hippaste kompisar när de flyttade dit, vill säga.

Trunkfunk plockar hit några av de finaste dj:s som den elektroniska dansmusikscenen har att erbjuda. Vi är mer än tacksamma. Blev du nekad på Berghain sist du var i där? Här hör du dj:n du missade den kvällen.

På scen: Lone (UK).

Bakom skivspelarna: Dj Nibc, Hanne Lempka + Dj Casita.

22.0–03.00, 120 kr, 23 år.

RMXS

Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6

Dimitrios K släpper en ny LP under namnet RMXS, och vart firar man bäst den elektroniska dansmusiken än på Nefertiti? Klassisk mark för sena nätter och tung bas. Tidigare hade Dimitrios K tillsammans med Joel Alter klubben Kraft, det minns alla som har en förkärlek för att dansa till techno. I kväll återuppstår duon i klubbformat, mycket exklusivt! Bakom skivspelarna: Dimitrios K + Joel Alter. 23.00–03.00, 100 kr, 18 år.

ANNONS

Clooney’s

Trädgårdsgatan 2

Clooney’s är inte längre en nykomling i stadens nattliv. Nej, efter fyra säsonger har det här stället bott in sig ordentligt.

På två våningar proppas besökarna fulla av electro, pop, hiphop och rock’n’roll varje helg.

Nästan varje öppen kväll hittar du minst ett liveband i lokalen. Ibland akustiskt, ibland fullt ös.

Det senaste är i alla fall garanterat på dansgolven under de senare timmarna.

På scen: Sunday At Ten.

Bakom skivspelarna: Nudie, The Sympathy, Juliana Zapata + Guccigoth & Georgia.

22.00–¬03.00, 100 kr, 20 år.

Rumours

Jazzhuset, Erik Dahlbergs-gatan 7

Festivalrykten har drivit klubb i Stockholm ett bra tag, men tog sitt förnuft till fånga och plockade med sig klubben Rumours till Göteborg. Det gjorde de helt rätt i, fler borde följa deras lysande exempel. Ryktet går att det står band på scen, och dansgolvet rör på sig till olika former av pop ända till stängning, minst.

På scen: Bobastian, Roshambo + The Javu. 22.00–03.00, 100 kr, 18 år.

Instant

Pustervik, Järntorgsgatan 12

Klubb Instant är en trogen vän i natten, precis som Pustervik där de huserar. I sällskap av den duon kan det knappast gå snett. Här sjungs popmusikens lov från så väl scen som dj-bås, men det betyder inte att publiken skräms av en och annan radiohit eller hiphopdänga emellanåt. Tillsammans med mesta bokarna Woody West ställer de två akter på scen i kväll.

ANNONS

På scen: Mire Kay + Night Beds (US).

Bakom skivpelarna: Malin Nordström + Instant.

22.00–03.00, 100 kr, 20 år.

LÖRDAG

Lokita

Bara Magnus, Drottning- gatan 5

På Bara Magnus innergård minglade vi under färgglada lampor under hela sommaren, men det är också ganska skönt att få flytta in i mörkret och spendera lördagen i sällskap med bra ljud och likasinnade vänner. Som sig bör hör du här oändliga mängder house och techno hela natten. Boka in tredje lördagen varje månad för taktfast bas och bra stämning.

Bakom skivspelarna: Johnny Disconi, Joseph Wickins + Futeki. 22.00–03.00, 40 kr, 23 år.

Stödfest för Tobiasregistret och Kevin Williams

Jazzhuset, Erik Dahlbergsgatan 3

I kväll är det stödfest på Jazzhuset för Tobiasregistret, som är ett register för människor som kan tänka sig att göra ett försök att rädda andra människors liv genom att donera stamceller. Dessutom anordnas kvällen till stöd för Kevin Williams, som är akut sjuk i leukemi och ännu inte hittat en donator. En stor del av de finaste artister vi har i Göteborg sluter upp och står på scen eller bakom skivspelare. Om du inte har möjlighet att gå på lördag, så kan du ändå lämna ett bidrag på Bankgiro 501-8148 och märka insättningen med Kevin Williams.

ANNONS

På scen: José Gonzalez, Hästpojken, Joel Alme, Theodor Jensen, Daniel Gilbert, Alice B, Naima Train + hemlig gäst.

Bakom skivspelarna: Henrik Berggren, Pop-Lars, Liston (The Embassy), Jon & Niklas (Silverbullit) + Not Like Others feat Adam Scratch.

19.00–03.00, 180 kr, 18 år.

Tronik

Röda Sten

Den här klubben är en mästare på okommersiell, elektronisk dansmusik, och precis som en ansenlig del av sina klubbkamrater är det Röda Sten som huserar festligheterna. Bakom Tronik står arrangörer från EMC och Klubb Ekolod, så om du vanligtvis gillar deras tillställningar, kommer du med största sannolikhet trivas här. Om du är ute efter Swedish House Mafia och sådant får vi dock råda dig att gå någon annanstans (läs: Avenyn), för i kväll är det främst techno som gäller.

Bakom skivspelarna: Mikael Monoton + Rich.

22.00–03.00, 80 kr (60 kr innan 00.00), 18 år.

Woody West & WWDIS Novemberfest Part I

Pustervik, Järntorgsgatan 12

Woody West har dragit ett av de större lassen i Göteborg när det kommer till att boka band och göra staden lite roligare, lite bättre. Och de har gjort det så länge du kan minnas. WWDIS är relativt nya på Västkusten, men har redan dragit flera fina strån till stacken. Tillsammans är de ett dreamteam av sällan skådat slag, och gör en grå helg i november värd att minnas. Första kvällen på denna minifestival bjuder på bland annat rock, americana och psychpop. På söndag går det bra att komma tillbaka för del II.

ANNONS

På scen: Dead Meadow (US), Daughn Gibson (US), Jackson Scott (US), Brokeback (US).

Bakom skivspelarna: Törley Sisters, WWDIS Crew + The Woody Family.

20.00–03.00, 170 kr (för endagsbiljett), 18 år.

The Bridge

Sticky Fingers Top Floor, Kaserntoget 7

Sticky Fingers har fått en ny klubb! Och det är inte mer musklig rock som kommer att fylla lokalerna, kanske är den kvoten fylld. Istället får vi en välbehövlig dos hiphop, både nya grejer och det bästa från den gamla skolan. The Bridge vill visa att ingen motsättning finns där emellan, bara riktigt bra hiphop och ett tungt dansgolv. I kväll är det andra gången de kör, och premiären var en riktig succé. Hoppa på The Bridge-tåget du också!

Bakom skivspelarna: Dj Finest + Dj Confuzed.

23.00–04.00, 100 kr, 20 år.

Apartment No 4 Closing Party

Teatergatan 4

I Apartment No 4 hittade den lite yngre Avenypubliken ett uppskattat vattenhål. Men allt kul kommer förr eller senare till ända, det har man ju fått lära sig. Och nu är det dags för detta ställe att tacka för sig. Det betyder framför allt två saker: Stor sorg hos hos de frekventa besökarna, och bartömning. Passa på att klättra upp på bardisken en sista gång här i kväll.

ANNONS

23.00–03.00, 100 kr (50 kr innan 00.00), 18 år.

ANNONS