Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/5

Hasse Andersson: "Det gör ont ut i armarna och fingrarna"

För att klara av jobbet som programledare i Melodifestivalen måste Hasse Andersson, 69, genomföra sjukgymnastik och massage. Bara veckor innan starten gick han igenom en andra operation för smärtorna: "Det är en yrkesskada som jag har, jag har stått med tunga gitarrer om nacken hela livet", säger han till Nöjesbladet.

Just nu leder 69-åriga Hasse ”Kvinnaböske” Andersson Melodifestivalen tillsammans med Clara Henry, 22, och David Lindgren, 34. Men bara veckor innan folkkära Hasse Andersson ställde sig på melloscenen gick han igenom en andra operation för smärtorna orsakade av ett liv som artist, musiker och underhållare, skriver Nöjesbladet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det är en yrkesskada som jag har, jag har stått med tunga gitarrer om nacken hela livet. Det är nerver som kommer i kläm så det gör ont ut i armarna och fingrarna. Jag har förlorat en del känsel i den handen och det sticker i fingrarna, säger han till tidningen.

"Kan inte styra det"

Hasse Anderssons skada gör att han inte längre kan spela instrument som gitarr, piano eller synt. Men det är inte bara musiken som blivit lidande.

– Det får ju de konsekvenserna att när nerver dör så förtvinar ju musklerna. Jag har förlorat en del muskler i ena armen så jag kan inte hålla en hammare och spika och sånt till exempel. Det funkar inte, jag kan inte styra det.

LÄS MER: Miniblackout stoppade inte Andersson

Den första operationen genomfördes för åtta år sedan på neurokirurgen i Lund, berättar han för tidningen. För att klara av jobbet som programledare i Melodifestivalen går han på sjukgymnastik och får massage.

– Det gör jag hemma i Skåne, men vi kan få massage i arenan också så jag ska se den här veckan om jag kan få lite hjälp så det inte stelnar till. Det är viktigt att hålla igång och hålla det varmt, säger han till tidningen.

Hustrun - viktigt stöd

Dessutom är 66-åriga hustrun Monica Forsberg ett viktigt stöd och för Nöjesbladet berättar Hasse Andersson att de reser tillsammans och hjälps åt. På lördag 18 februari sänds den tredje deltävlingen från Växjö.

LÄS MER: Hasse Andersson tar död på kakrykten

Mest läst