Håkan-utställningen på Liseberg har floppat

I genomsnitt 88 besökare om dagen har besökt Håkan Hellström-utställningen Klubbland på Liseberg. – Det är siffror vi förstås inte är helt nöjda med, säger Annika Risberg, informatör på nöjesparken.

ANNONS
|

Den 22 april invigdes den uppmärksammade Håkan Hellström-utställningen på Liseberg. Sedan dess har nöjesparken i skrivande stund haft öppet under 34 dagar. Under den tiden har enligt parkens egen statistik knappt 3000 besökare valt att lösa entré till utställningen om landets just nu största artist. Det betyder ett snitt på 88 besökare om dagen.

Hoppas på Lotta-effekten

– Det är siffror vi förstås inte är helt nöjda med, men vi hoppas och tror att fler ska välja att besöka utställningen nu när konsertverksamheten kommer igång på allvar. Då det är det ju många musikintresserade som rör sig i parken, säger Annika Risberg.

Enligt uppgift till GP ska man nu intensifiera arbetet med att marknadsföra utställningen, bland annat produceras en ny reklamfilm.

ANNONS

– På måndag är det ju dessutom dags för allsången med Lotta Engberg och där kan säkert finnas en del som också vill se Håkan-utställningen, fortsätter hon.

Utställningen om Håkan Hellström, där man får en inblick i såväl artistens karriär som hans uppväxt i Frölunda och den samtida musikscenen i Göteborg, ersatte attraktionen Evert Taube och hans värld. Något som har väckt en del kritiska röster.

– Det går inte riktigt att jämföra besökssiffrorna med varandra, det är lite olika målgrupper, menar Annika Risberg.

Håkan-utställningen är temporär

Evert Taubes värld fick åtta år i nöjesparken men stängdes med motiveringen att publiktillströmningen inte motsvarade förväntningarna. Evert Taubes värld lockade knappt 30 000 besökare per år, inte i närheten av de 250 000 parken hade förväntat sig. Det ska dock sägas att inträdet var gratis till Taube-utställningen medan det kostar 75 kronor att komma in på Håkans dito.

Nu är föremålen i Taube-utställningen till salu och det finns ett antal intressenter. Lisebergs styrelse ska ta ställning i frågan i sitt planerade möte veckan efter midsommar.

– Det är viktigt för Lisebergs ledning att Taube-utställningen även framöver hamnar i ett sammanhang där den kommer allmänheten till del, säger Annika Risberg.

Håkan Hellström-utställningen på Liseberg är en tillfällig satsning och många av föremålen är inlånade från Hellström själv och andra privatpersoner.

ANNONS

– Vill man se den får man passa på, som vi vet i dag finns den bara kvar året ut. Den är uppskattad av många som varit där, jag har sett gäster komma ner från utställningen arm i arm och sjunga Håkan-låtar, berättar Annika Risberg.

ANNONS