Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/63

Så var första Ullevi-konserten 2016

I morgon fredag är det äntligen dags för Håkan Hellströms första Ullevikonsert för sommaren 2017. Förra året gjorde han också två konserter på Göteborgs jättearena, till kritikernas och publikens omåttliga förtjusning. Ladda upp med vårt bildspel från den första magiska Ullevikvällen 2016!

Redan 2014 brädade Håkan Hellström det gamla publikrekordet. Två år senare skulle han komma att upprepa bragden. Två gånger!

Men åtminstone den första konserten 2016 var inte någon promenadseger. Håkan Hellström fick jobba för sin succé, tyckte GP:s recensent Johan Lindqvist.  

2014 trodde alla att Ullevi-konserten var en enda gång i livet-händelse, skriver han i sin recension från kvällen, och fortsätter:

"Förra gången bar publiken Håkan, bandet och publiken varandra från start till mål. Nu blev det så småningom mer av en arbetsseger som vanns på ungefär de villkor som brukar gälla för akter som fyller den här arenan. Håkan Hellström fick trots en perfekt inramning inte så mycket gratis utan tvingades verkligen kämpa för en ny seger."

Men kampen vanns så småningom, och Hellström belönades med fyra fyrar. 

20.36 började konserten

Sven-Bertil Taube värmde upp den ännu glesa Ullevi-publiken med ett knippe gamla godingar och de senaste låtarna från hans Så mycket bättre-medverkan. Håkan Hellström och hans band gick på scenen exakt 20.36, och inledde med Vi två 17 år; en låt som tidigare fått avsluta många av Håkans spelningar. Öppningen fortsatte sedan med River en vacker dröm och Brinner in the shit, där LaGaylia Frazier fick fritt spelrum för sin själfulla wailsång. 

Bryant och Sey höjdpunkter

Den gamla bandmedlemmen Daniel "Hurricane" Gilbert gästade konserten under låten som bar hans namn. Senare sällade sig också Miriam Bryant till skaran på scenen, och sjöng duett med Håkan Hellström på Det är så jag säger det och Runaway (fri som en byrd). Johan Lindqvist skriver i sin recension att då "uppstod den där magin vi längtat efter. Efter det var det bara att släppa på bromsen och åka med".

Det hade spekulerats innan konserten att MIriam Bryant skulle uppträda med Håkan. Att även Seinabo Sey bjudits in kände dock ingen till, och hennes version av Fri till slut hyllas av GP:s recensent som ytterligare en av kvällens stora höjdpunkter. .

Nytt rekord

Till stort jubel avslöjade Håkan Hellström med hjälp av grafiken på bakgrundsskärmen att publiksiffran var över 70 000 och att publiken och han slagit det tidigare rekordet. Då visste ingen än att även denna nya drömgräns skulle passeras nästföljande kväll.

Mest läst