Håkan Hellström fick Bråvalla att sjunga

Han var lyssnarnas favorit på Spotify inför festivalen och har flera gånger slagit publikrekord på Ullevi. När Håkan Hellström intog Bråvalla på fredagskvällen var publiken redo.

ANNONS
|

Hellström inledde sin festivalspelning med "I sprickorna kommer ljuset in", följd av "Tro och tvivel". Rapparen Silvana Imam, som tidigare på dagen uppträtt på festivalen, bjöds sedan upp på scenen och framförde "Du fria" tillsammans med Hellström.

Mellan låtarna pratade Håkan Hellström till publiken. Efter klassikern "Kom igen Lena" från 2002 uttryckte han sin förvåning över alla unga som kände igen låten.

- Shit vad många ungdomar det är här, jag fattar inte att så många hört den. Jag trodde att den låten skulle sjunka som en sten, men den flyter lite fortfarande, sade han från scenen.

Håkan Hellström berättade också att hans barn gillade låten. Men att hans äldsta son även sade "det där är en riktig skitlåt, den skulle komma sist i Melodifestivalen" när han hörde låten "Valborg" för första gången.

ANNONS

- Förmodligen skulle den göra det, men vi brukar spela den, sade Hellström.

Efter en kortare paus inför de sista 20 minuterna kom Håkan Hellström ut på scenen igen och rev av bland annat "Känn ingen sorg för mig Göteborg" till konfetti.

Den avslutande låten blev "Nu kan du få mig så lätt", och även efter att Håkan Hellström slutat sjunga fortsatte publiken göra det sent in på fredagskvällen.

TT

ANNONS