Har köat sedan klockan 8 i morse. Med könummer 118, 119 och 120 i ordning: Maria Dahlström, Klara Elverfors och Karin Witte.
Har köat sedan klockan 8 i morse. Med könummer 118, 119 och 120 i ordning: Maria Dahlström, Klara Elverfors och Karin Witte.

Håkan-fansen väntade länge

ANNONS
|

Det menar några av de hundratals som häckade vid Slottsskogsvallen i timmar i hettan på lördagen.

Köarrangörerna vid Slottsskogsvallen hade fullt upp inför konserten. Och stämningen var hög-

– Nu känns det att det är gig-time, säger Michael Kaiser.

Michael Kaiser, Jimmy Nordin och Fredrik Söderholm tältade vid Slottsskogsvallen sedan klockan sex på torsdagseftermiddagen. De organiserar kösystemet.

Vi niotiden på morgonen var det redan mycket folk i rörelse.

– Nu rullar det in fem pers i minuten. På bara en halvtimme har det stigit från 67 till 145 personer, säger Michael Kaiser.

Hur har natten till lördagen varit?

– Den har varit helt fenomenal, inte kallt alls. Gitarrerna har varit framme och vi har fått upp stämningen. Nu känns det att det är gig-time, säger han.

ANNONS

Efter morgonruschen räknar köfixartrion att tillströmningen minskar något, för att sedan ta fart igen vid 13-tiden.

– Då blir det fullt ös, säger Michael Kaiser.

Jublet stiger

Jublet stiger när Håkan Hellström och bandet kör igång sitt ljudtest vid halvfyratiden. De 400 som har väntat längst har fått nummer på händerna av de frivilliga kögeneralerna. Fansen ligger, sitter och står i klungor vid specialentrén i skuggan.

Det är en folkfest med fridfull stämning, några har klätt upp sig i sjömanskostym och tjejerna är i majoritet.

- Många killar tänker nog att de ska komma precis innan det börjar, men för oss är det sociala halva grejen, säger Anton Bjerthin, 22, från Majorna.

Han och hans kompisar har sett Håkan Hellström tolv–tretton gånger.

- Alla är så glada, det finns en Håkangemenskap, säger Anton Bjerthin.

Fler än tio

När det börjar dra ihop sig till insläpp för de första som får stå innanför det andra kravallstaketet, peppar en av säkerhetsvakterna entusiasterna i sin megafon och undrar hur många det är som nu ska höra Håkan Hellström för första gången.

Inga händer syns i luften, men massor med armar sträcks mot skyn när han frågar hur många som gått på fler än tio konserter.

ANNONS

I kön diskuteras vilken sång fansen ska sjunga för kvällens stjärna.

- Det blir antingen Känn ingen sorg för mig Göteborg eller Ramlar, tror Amanda Nyberg.

Vid en annan entré på kortsidan köar ytterligare en lång rad förväntansfulla innanför plastband som strax ska lyftas så att också de får komma in på Slottsskogsvallen.

De har inte hunnit i tid för att få ett nummer på handen och de steker i solen för här finns få träd som ger skugga. Men de håller humöret uppe och gör glatt vågen på uppmaning från en megafonförsedd vakt som också uppmanar dem att dricka ordentligt.

ANNONS