Här serveras Svetlanasoppan

ANNONS
|

När den prisade författaren Svetlana Aleksijevitj bodde i Göteborg som fristadsförfattare 2006-2008 brukade hon äta sopplunch hos Eva Nylén på Caféva i Haga.

- Hon kom ofta hit med sin svenska vän och tolk Kajsa Öberg Lindsten, säger Eva Nylén, som minns Nobelpristagaren som en väldigt enkel och ödmjuk person.

- Hon åt alltid den soppa som vi serverade för dagen, det var aldrig några problem. Vi brukade prata lite och att hon nu ska få ta emot Nobelpriset känns helt fantastiskt.

Så för att hedra sin världsberömda lunchgäst har Eva Nylén skapat en särskild soppa på onsdagens meny, en Svetlanasoppa.

ANNONS

- Den består av kålrötter, potatis, rödbetor, morötter och lite andra rotsaker. Jag tror att Svetlana skulle gilla den.Den är väldigt god och smakar nog lite ryskt.

Och det kan GP:s reporter intyga. En mustig soppa med klar morotsprägel, viss sälta och en kvardröjande ton av rödbeta.

ANNONS