Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

Här förvandlas Rachel Mohlin till Donald Trump

Den folkkära skådespelaren tolkar USA:s 45:e president på en feministisk filmfestival. – Att imitera Trump var en intressant upplevelse. Lite som att ha en väldigt bad hair-day, säger hon i ett pressmeddelande.

Rachel Mohlin, känd komiker, imitatör och skådespelare, kommer att medverka på Stockholms feministiska filmfestival. Men det blir inte i vilken skepnad som helst – hon kommer nämligen att följa i Meryl Streeps, Jimmy Fallons och Alec Baldwins spår och imitera amerikanska presidenten Donald Trump.

– En väldigt intressant upplevelse, säger skådespelaren till Aftonbladet som var först ut med nyheten.
 

Släpps inför Stockholms feministiska filmfestival

Det är inte första gången som Rachel Mohlin imiterar en känd person. Hon har avverkat nästan hela kändissverige och imiterat bland annat Leif "GW" Persson och Lill-Babs. Och i svallvågorna efter Trumps utspel om Sverige, där presidenten uppgav att "något hade hänt i Sverige", är det nu dags att göra en imitation av honom. Klippet där Rachel Mohlin agerar som amerikansk president släpps inför Stockholms feministiska filmfestival, som går av stapeln den 2 till 5 mars.

Lugnar sina "väljare"

I klippet syns Mohlin som Trump där "han" lovar sina väljare att inte ta efter Sverige och anordna en filmfestival i feministisk anda.

– Det är sant, det kommer hända, det kommer komma till oss. Men vi, vi kommer hålla vårt land säkert, säger ”Donald Trump” i videoklippet.

"Lite som att ha en väldigt bad hair-day"

I ett pressmeddelande berättar hon om förberedelserna inför rollen som den amerikanska presidenten.

- Att imitera Trump var en intressant upplevelse. Lite som att ha en väldigt bad hair-day, säger hon i pressmeddelandet.

När vi kontaktar Rachel Mohlin för att fråga hur hon förberett sig svarar hon så här:
- Jag har läst, lyssnat och tittat har jag gjort länge. När det sen var dags satt jag i sminket i två timmar, sen tog jag en kaffe på tom mage, djupandades och körde.
Varför valde du att imitera Trump?
- Jag har gjort politisk satir på radio i snart 15 år och därför känns det rimligt att svinga mig upp på internationell nivå när Trump lägger upp bollen om och om och om igen.

Medverkat i Kvarteret Skatan

Rachel Mohlin kommer från Skärstad nära Jönköping. Under sin uppväxt upptäckte hon skådespeleri och komik när hon deltog i sketchframträdanden och Luciakabaréer. Under åren har Rachel Mohlin imiterat en rad kändisar, bland annat Centerpartiets Annie Lööf. Hon har även spelat rollen som singeltjejen Jenny i Kvarteret Skatan.

Mest läst