Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

Här är västkusttjejerna som tar fajten i "Sveriges modigaste"

Den tredje april har "Sveriges modigaste" premiär. I serien, där deltagarna ska möta sina värsta rädslor, medverkar de två västkusttjejerna Alexandra Kahn Zeidan och Tova-Sophia Aronsson.

I vår är det dags för TV3:s nya storsatsning "Sveriges modigaste". I programmet ska åtta svenskar möta sina värsta rädslor i olika tävlingar som sätter nerverna på prov. Vad deltagarna inte vet är att det finns åtta utmanare som mer än gärna vill ta sig in i kampen. Bland dessa finns västkusttjejerna Alexandra Kahn Zeidan, 21, från Gråbo och Tova-Sophia Aronsson, 32, från Kungsbacka.
– Jag är egentligen rädd för allting, berättar Tova-Sophia Aronsson och fortsätter:
– Jag sökte både till det här programmet och till Mello som jag nästan kom med i. "Sveriges modigaste" var min backup och det blev ju bra ändå.

Har klaustrofobi

De båda tjejerna har helt skilda bakgrunder. Tova-Sophia driver eget företag inom skönhet samtidigt som hon vill slå igenom som artist., medan Alexandra jobbar som eventsamordnare för ett företag i Göteborg.
– Mitt mål med tävlingen var att få vara med i tv, träffa nya människor och överträffa min värsta rädsla – klaustrofobi. Jag avskyr att hamna i trånga utrymmen och små rum, förklarar Alexandra.

Den ena trivdes – den andra vuxenmobbades

Tiden i "Sveriges modigaste" var väldigt annorlunda för båda. Alexandra upplevde att hon snabbt och enkelt tog sig in i gruppen som hon beskriver som "en samling sköna människor". För Tova-Sophia var det däremot betydligt tuffare.
– Att slå sig in i ett gäng är inte lätt. Särskilt inte när folk är tävlingsmänniskor. Det blev ganska kaotiskt och det kan nog bero på min personlighet. Jag gick in för att vinna och det slutade nästan med vuxenmobbning. Ett tag var alla mot mig, berättar hon samtidigt som hon poängterar att hon, i slutändan, är ganska obrydd.

– Jag tar inte åt mig. Det är klart det är tråkigt, men jag var aldrig elak mot nån. Det är dock tufft att sitta där själv när ingen annan vill vara med en, säger Tova-Sophia.

Hamnade i tvångströjor

På frågan om vilken utmaning som var värst, beskriver Alexandra ett moment som involverade vatten och som väckt en ny fobi hos henne.
– Mer än så kan jag inte avslöja, tillägger hon och skrattar.

Tovia-Sophia är inne på ett liknande spår.
– Alla delar där huden blev blöt. Jag älskar dock att bada och dyka upp som en Baywatch-brud men i "Sveriges modigaste" blev det ibland riktigt vidrigt. Och så avskydde jag en del där vi tvingades ha på oss tvångströjor.

"Sveriges modigaste" har premiär på TV3 och Viafree den 3 april

Mest läst