Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/11

Här är Göteborgs bästa takbarer

Nu är värmen och sommaren här. För många är Göteborgs olika takbarer ett självklart alternativ. Och nu satsar Comfort Hotel Göteborg på ytterligare en: "Från början var det tänkt som ett soldäck. Sedan kom en bar och nu är det Göteborgs absolut trevligaste takterrass", säger Daniel Meyn, bar- och eventmanager.

Comfort Hotel Göteborg satsar nu på en rejäl takbar inför sommaren som de kallar "TaKeT". Daniel Meyn, bar- och eventmanager, är inte blygsam med beskrivningen. Redan nu har det smygöppnats.

– Vi kunde inte hålla oss. Det var så bra väder, men vi är inte riktigt helt klara. Från början var det tänkt som ett soldäck. Sedan kom en bar och nu är det Göteborgs absolut trevligaste takterrass, säger han och fortsätter;

– Vi är rätt noga med att det är Göteborg också och inte för mycket "flash". Det är hamnen, lite rostigt och smustigt. Utsikten är så himla brutal så det behövs inte mer. Det ligger också så pass nära centralen och med förbindelser till Hisingen. Vi knyter samman staden.

Varför gillar folk takbarer så mycket?

– Pooler, takbarer. Vad är det som gör att folk älskar det så mycket? Det måste ha med utsikten att göra och att man är i luften men ändå på cement. Man känner sig lite ovanför.

Men det är ju ändå Göteborg, är det inte lite riskabelt med en takbar?

– Jo, det är Göteborg liksom. Vi är väldigt medvetna om det och nu första året kör vi inte vädersäkrat. Men det räcker att det är en halvbra sommar så tror vi det är värt det. Men vi vill inte satsa helt om vi inte vet att det kommer funka.

Takbaren på Comfort Hotel har utrymme för 250 personer och redan innan den offentliga öppningen har det varit knökfullt.

– Två minuter efter att vi öppnade fick vi meddela att det var fullt. 

Göteborgs takbarer i världsklass

I bildspelet ovan har GP listat några av Göteborgs bästa takbarer. Med på listan finns bland annat Hotel & Ristorante Bellora på Avenyn i Göteborg. Deras takbar Cielo Rooftop Bar har tidigare listats som en av världens fem bästa av Hotels.com, något som GP tidigare skrivit om.

LÄS MER: Takbar i Göteborg rankas bland världens fem bästa

Mest läst