Gunilla Perssons hus har brunnit ner

ANNONS
|

Tv-profilen och Hollywoodfrun Gunilla Perssons hus i Pacific Palisades har brunnit ner. Brandkåren fick larmet om en brand mitt i natten 02:14 lokal tid. När räddningspersonalen kom till platsen var husets undervåning övertänt. Fem personer har skadats, varav två kritiskt. Hollywoodfruns ena katt, Tusse, har dött i branden.

I ett nyhetsinslag med tv-kanalen NBC intervjuades Gunilla Persson.

– Om jag hade försökt ta mig in i branden hade jag kunnat dö. Min dotter ville ta sig in och leta efter katterna men jag sa nej, du kan inte gå in i en brand,säger hon till NBC.

ANNONS

Dessutom ska Gunilla Perssons mamma, 90-åriga Iris, ha skadats lindrigt i branden och förts till sjukhus. Hon kan ses inlindad i filt sittandes i rullstor i nyhetsklippet ovan.

– Vi var inte oroliga om våra saker. Vi orade oss för min mamma, säger Gunilla Persson till ABC.

Branden spred sig till ett närliggande område och släcktes av fler än 88 brandmän. En 53-årig kvinna och en 67-årig man är allvarligt skadade med brännskador och skador efter att ha andats in brandrök. Två tonårsflickor har fått lindrigare skador efter att ha andats in brandrök. En hund räddades från branden.

Vaknade av röklukt - tog sig ut

Just nu pågår inspelningar inför kommande säsong av Svenska Hollywoodfruar i TV3.MTG:s presschef, Susanne Nylén, säger att flera team är på plats i Los Angeles för inspelningen. Branden ska ha startat mitt i natten och Gunilla Persson ska ha vaknat då hon kände röklukt.

– Det verkar som att det har börjat hos grannen med någon form av explosion. Gunilla och Erica och katten Lulle var på nedervåningen och lyckades ta sig ut. Brandmännen räddade Iris, men tyvärr överlevde inte katten Tusse.

Hur mår Gunilla Persson?

– Vi har kontinuerlig kontakt med Gunilla och är där och stöttar henne. De mår bra under omständigheterna.

ANNONS

LÄS MER:"Efter gud hade jag varit den bästa presidentkandidaten"

LÄS MER:Gunilla Persson vill bli statsminister

LÄS MER:Gunilla Perssons vägran: "Kontrakt"

ANNONS