GP Scen: Nanna Mück

ANNONS
|

Vem är Nanna Mück?

–Jag lever ett ganska annorlunda liv. Min familj jobbar med att göra naturfilmer, bland annat om valar, kaskelotter och späckhuggare, och jag har under perioder av mitt liv levt på en segelbåt.

Hur kom du i kontakt med musiken i den miljön?

–Båda mina föräldrar är väldigt musikaliska och redan när jag var liten var jag musikintresserad. Allt jag ville var att titta på Beatles-videor när jag kom hem från skolan. Vi spelar också ofta musik på segelbåten, den drar faktiskt valarna till sig.

Hur skulle du beskriva din musik för någon som aldrig hört den?

ANNONS

–Den har en väldigt egen stil och är lugn men ändå busig. Främst använder jag gitarr och keyboard som jag gör instrument på. Det är mycket fioler, trummor och en del piano.

Vad har du för influenser?

– Leonard Cohen, John Lennon och The Beatles har påverkat mig mycket. Och så lyssnar jag mycket på keltisk musik, folk säger ofta att de tycker sig höra Irland i min musik.

Vilken är världens bästa låt?

– Imagine av John Lennon eller One av U2. De har båda ett liknande budskap och känsla och försöker påverka på rätt sätt.

Är det viktigt?

–Ja. Jag vill gärna sprida kärlek och påverka världen. Musik är ett bra redskap för det, och kan användas på bra och dåliga sätt, som med trummor i krig till exempel. Jag vill göra musik och texter som vill väl.

ANNONS