Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Gör varandra trygga på Melloscenen

Melodifestivalens yngsta artist blir trygg av att storasyster, tävlingens näst yngsta artist, är med på scen. – Utan Filippa hade det varit mycket jobbigare, säger Bella Snihs, 16.

Först fann de två tjejerna varandra i sandlådan och blev bästisar. Sedan blev Bella Snihs mamma ihop med Filippa Frisells pappa, och numera är de bästa vännerna även bonussystrar. Och låtskrivare. Och med i samma duo. Och tävlar i Melodifestivalen.  

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Ja, det är helt otroligt! Alla är så glada och snälla bakom scenen, precis som man hoppades på att de skulle vara. Vi är ju största Mellofansen och har inte riktigt fattat att vi ska tävla. De har inte sjunkit in ännu, skrattar Bella Snihs.

De båda halvsystrarna tävlar med en countrypoplåt som de har hjälpt till att skriva, och med tanke på att Bella & Filippa spelar akustisk gitarr och sjunger stämsång har de redan jämförts med den där andra syskonduon, den från Svedmyra söder om Stockholm som med viss regelbundenhet får Polarpristagare att falla i gråt.

- Jo, vi brukar jämföras med First Aid Kit, och det är såklart hedrande. De är svinduktiga och vi har lyssnat mycket på dem. Men vi är två olika band. First Aid Kit gör sin grej och vi gör vår, betonar Filippa Frisell, vars pappa Mats är medkompositör till duons bidrag Crucified.

- Yep, han satt med i studion, drog några av sina pappaskämt och berättade lite om livet. Samtidigt växte låten fram.

Hur tror ni att den kommer tas emot av publiken?

- Vi hoppas att de älskar låten lika mycket som vi gör, säger Bella Snihs.

Läs mer om Melodifestivalen 2017
Mest läst