David Urwitz med band försökte värma upp den huttrande publiken på Nya Älvsborgs fästning.
David Urwitz med band försökte värma upp den huttrande publiken på Nya Älvsborgs fästning.

Fruset på fästningen

ANNONS
|

Trots duggregn och snålblåst var ändå förväntningarna goda redan på båten ut. Johan Hellström och Agnes Sandstedt satt hand i hand och tittade ut på skärgården som for förbi utanför rutan.

- Jag visste att Johan gärna ville gå så han fick det i födelsedagspresent av mig, säger Agnes.

Det är första gången de besöker fästningen och egentligen är det väl Eldkvarn själva som lockar mest.

- Men det är ju kul med något mer än en vanlig rockkonsert. Jag hoppas man kan gå runt och titta lite och så med, säger Johan.

Runt 200 förköpsbiljetter har sålts och det får väl anses som sådär med tanke på kapaciteten. Men Christoffer Lindberg på Kotte management tror ändå att ett gäng till kommer att dyka upp.

ANNONS

- Det finns alltid dörrfolk och en viss del kommer komma så. Vi har en kille på plats på Röda Sten som säljer, förklarar han.

- Men det beror ju alltid på hur vädret är.

När David Urwitz med band, som har i uppdrag att värma upp publiken denna kväll, går på scen så är det ändå ett gäng tappra fans som kommer till plätten framför scenkanten. Borden ligger annars lite längre bak vilket kanske är lite dumt för konsertupplevelsen. Allra längst fram sitter Moa och Stella Petursdottir. Men när man är så unga som dem så sätter pappa på hörselkåpor över öronen innan rockkonsert.

Kerstin Botö och Marlis Ohrem går efter devisen det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, och sitter rejält påpälsade vid ett av borden.

- Vi är här för musiken. Både Eldkvarn och Urwitz. Det är fräckt att de kan ha konserter här ute. Men man får ju vara förberedd på vädret skrattar Kerstin.

Andra har packat med sig ännu mer hemifrån och ett tiotal tältstolar, med tillhörande människor, har slagits upp på gräsplätten. Är det svensk sommarkonsert så är det.

Just som eder skribent börjar dra sig inåt för att plita ner dessa ord kommer Christoffer Lindberg fram igen och meddelar att nästa inkommande båt är full.

ANNONS

- Folk har fortsatt köpa förköp så det är nästan uppe i 400 nu, säger han entusiastiskt.

Med det i tanken och en blick på publiken som svajar till Urwitz så känns det ändå som att det finns all möjlighet till en skön kväll. Trots duggregn och snålblåst.

ANNONS