Madame Flod - återkomsten, musikteater med Lisbeth Johansson avslutar lunchteaterns vårsäsong. Th Band Buddha of Suburbia som är först ut i januari med Because your're young, en föreställning med musik av David Bowie. Bilder: Ines Sebalj, Patrik Gunnar Helin.
Madame Flod - återkomsten, musikteater med Lisbeth Johansson avslutar lunchteaterns vårsäsong. Th Band Buddha of Suburbia som är först ut i januari med Because your're young, en föreställning med musik av David Bowie. Bilder: Ines Sebalj, Patrik Gunnar Helin.

Från Bowie till Torgny Lindgren och Elvis

Från Marilyn Monroe och David Bowie till Torgny Lindgren och Elvis på svenska. Stadsteaterns lunchteater bjuder i vår på berättelser och musikteater med bredd. Säsongens biljetter släpps på måndag den 11 december.

ANNONS
|

–Lunchteatern fortsätter att locka en stor publik. När biljetterna släpps ringlar en lång kö utanför huset. Därför känns det extra roligt att vi i vår kan utöka programmet med ytterligare fyra uppsättningar, säger Marie Delleskog, konstnärlig ledare för lunchteatern.

Först ut 2018 (16 januari) är Band Buddha of Suburbia som bjuder på en musikföreställning med David Bowies musik inramat i en personlig berättelse om att växa upp i 70- och 80-talets Sverige.

Lindgrens skrönor

Man ska icke vara återhållsam då man ljuger, är underrubriken på föreställningen om författaren Torgny Lindgren (1938-2017) – av och med skådespelaren Gunnar Eklund.

Eklund är född i Skellefteå, inte många mil från Lindgrens födelseort i västerbottniska Raggsjö i Norsjö församling.

ANNONS

–Förra året gjorde Gunnar Eklund succé här med föreställningen Skräddar Molins berättelser. Nu är han tillbaka med mer om Torgny Lindgren och hans författarskap, en helt ny föreställning, säger Marie Delleskog.

Hon tog över ansvaret för Lunchteatern i januari i år.

–När jag började var 2017 års vårföreställningar redan bokade och klara så det här blir mitt första vårprogram.

Strindberg x 3

I början av mars går August Strindbergs Hemsöborna upp på Stadsteaterns Stora scen. På Lunchteaterns program hittar vi Ett drömspel inspirerat av Strindberg med clownerna i 1 2 3 Schtunk. Mer Strindberg blir det i en urpremiär som tar avstamp i Hemsöborna:Madame Flod – återkomsten är en musikteater med Lisbeth Johansson och Carita Jonsson.

–På Lunchteatern försöker jag hitta paralleller till det vi gör på de andra scenerna, förklarar Delleskog.

Elvis på svenska

Fröken Elvis är ett band med fem tjejer (Camilla Fritzén, Maria Olsson, Sanna Andersson, Josefin Berge och Lisa Bodelius) som tolkar Elvis Presleys musik i nya arrangemang och med nya svenska översättningar.

–In the Ghetto blir In i betongen I deras version. Det är mycket humor och kärlek i deras föreställning. De har gjort stor succé i Stockholm och nu vill de erövra Västkusten.

Fotnot: Totalt ingår 18 olika föreställningar i vårprogrammet. På Stadsteaterns hemsida finns info om alla föreställningar. Lunchteatern spelas i Foajébaren på Göteborgs stadsteater. Mat serveras från 11.30, föreställningarna börjar 12.00.

ANNONS
ANNONS