Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Universal+Resort+Harrpy+Potter
Bild: Tamara Lush

Helena Bonham Carter värvad till The Crown

Claire Foy ersätts av Olivia Colma, Matt Smith av Tobias Menzies, och nu står det också klart vem som tar över efter Vanessa Kirby i tredje säsongen av The Crown: Helena Bonham Carter.

Det blir skådespelaren Helena Bonham Carter som ikläder sig prinsessan Margarets glammiga hovklänningar i tredje säsongen av Netflix The Crown. Det skriver The Guardian. I de två första säsongerna, som skildrade det brittiska kungahuset i yngre år, spelades Margaret av Vanessa Kirby. Hon vann en Bafta för sin roll.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Jag vet inte vad jag är mest rädd för: att göra den riktiga prinsessan Margaret rättvisa eller följa i Vanessa Kirbys fotspår, säger Helena Bonham Carter till The Guardian.

- Det enda jag kan garantera är att jag kommer vara kortare [än Vanessa].

LÄS MER: The Crown ber om ursäkt för lönegap

Bonham Carter ansluter sig till en redan stjärntät ensemble bestående av Olivia Colman som drottning Elizabeth II (tidigare spelad av Claire Foy), Jason Watkins som premiärministern Harold Wilson, och Tobias Menzies som tar över gestaltandet av prins Philip från Matt Smith.

The Crown ska fortsätta fram till det att händelseutvecklingen i serien har nått vår egen tid. Det finns motstridiga uppgifter om huruvida drottning Elizabeth, 91, uppskattar serien eller inte. Påståtts har att hon följer varje avsnitt med förtjusning. Claire Foy, som gjorde rollen i säsong 1 och 2, har dock i intervjuer uttryckt skepis mot det.

Tredje säsongen har premiär på Netflix under 2019.

Mest läst