Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild 1: GP Bild 2: Ellinor Hallin
Bild 1: GP Bild 2: Ellinor Hallin

Filmspaning: Hannes Dükler

Hannes Dükler ser fram emot Roy Anderssons nya film Om det oändliga, och har även sett Karin Ekbergs dokumentär om att förlora ett barn.

Roy Andersson: Accelererar

Det tog 25 år mellan Roy Anderssons Gilliap och Sånger från andra våningen, därefter sju år till Du levande och ytterligare sju år senare, 2014, kom En duva satt på en gren och funderade på tillvaron. Så när Roy nu meddelar att Om det oändliga som kallats fjärde delen i hans folkhemstrilogi når biograferna redan nästa år tyder det på en rejäl produktionsacceleration. Inte så värst mycket är känt kring denna hans sjätte långfilm sedan debuten för 47 år sedan, men enligt filmbolaget kommer filmen att ”påminna oss om skörheten och skönheten i vår existens”.

Dokumentär: Om att förlora ett barn

Karin Ekberg långfilmsdebuterade för tre år sedan med Att skiljas, en uppmärksammad dokumentär om hennes föräldrars skilsmässa. Året innan påbörjade hon inspelningen av Efter Inez som har premiär på Tempo dokumentärfestival nu i mars och handlar om Filip och Denize som förlorade sin efterlängtade dotter i vecka 36. Under två och ett halvt år har Karin följt det unga paret i vad som kommit att bli en skildring av hur man som människa överlever i sorg och kris. Filmen visas i höst även i SVT.

Superhjälteregissör: Mel Gibson?

Mel Gibson kan komma att debutera som superhjältefilmare, han nämns nämligen som tänkbar regissör när det ska göras uppföljare till sågade men framgångsrika Suicide Squad. Första filmens regissör David Ayer har i efterhand gjort avbön på Twitter och blev när det begav sig utkastad från klipprummet av Warner Bros som inte delade hans vision av slutresultatet …

Mest läst