Fansen sågar Springsteen - erbjuds pengarna tillbaka

Bruce Springsteen närmar sig tre utsålda kvällar på Ullevi. Men de mest inbitna fansen dissar spelningarna i Europa.

ANNONS
|

På onsdagskvällen flyttar Bruce Springsteen över sin turné till de brittiska öarna för konserter i bland annat Manchester, Dublin och London.

Turnén är en succé med sedan länge utsålda arenor, men på sociala medier luftar de mest inbutna fansen sin ilska, frustration och besvikelse. Anledningen är att Springsteen presenterade sin turné som The River tour 2016 och gjorde klart att det handlade om att spela igenom hela den klassiska skivan från 1980. Vilket också gjordes på hemmaplan i USA där spelningarna uniont hyllades av både publik och kritiker.

I Europa har han istället valt att plocka in fler hits, främst från Born in the USA, i låtlistorna samtidigt som han fortfarande spelar The River-låtar i den ordning de ligger på skivan. Något som alltså retat upp fansen.

ANNONS

På Twitter har signaturen Criticalthinking kontaktat Springsteens basist Garry Tallent och beskriver sättet att välja bort River-plattan under konserten i Madrid som ett "bedrägeri". Varpå Tallent erbjuder pengarna tillbaka för biljetten.

Alla går inte så långt, men på olika Springsteen-forum är många kritiska till att "River-turnén" blivit en "Born in the USA-turné" och att det är vansinnigt att bryta sönder River-plattan.

"Det här oacceptabelt. Fattar inte Bruce att europeiska fans inte skiljer sig från amerikanska, vi vill också ha anständiga spelningar", skriver ett fan.

"Att kalla detta för en River-turné är bara löjligt" skriver en annan.

Samtidigt tycks Springsteen och bandet vara i synnerligen god form och spelningen på Rock in Rio i Lissabon beskrivs som en succé med en sprudlande hitkavalkad inför en extatisk publik på 100 000 festivalbesökare.

Göteborg är den enda stad på turnén som får hela tre spelningar. Återstår att se hur Springsteen tänker lägga upp låtlistorna då.

ANNONS