Eric Saade till Så mycket bättre

ANNONS
|

Han har sjungit för hundratals miljoner tv-tittare – men tanken på att sitta vid ett middagsbord och berätta om sig själv gör Eric Saade nervös.

- Det som känns lite nervöst är det där med att "outa" sig själv och prata om sitt liv. Jag har varit lite introvert och inte gjort det tidigare och folk vet inte så mycket om mig egentligen. Men det är nog bra. Jag får se det som terapi och en chans för folk att lära känna mig bortom det som står i rubriker, säger han.

Så vem kommer vi lära känna?

- Det blir en chans att visa att jag blivit vuxen. Jag har släppt fyra album och en ep och jag fyller 27 i år. Vissa verkar tro att jag fortfarande är en tonåring.

ANNONS

När det gäller programmets musikaliska del har Eric Saade redan en tydlig plan.

- Jag tänker hålla en egen stil i alla låtar och göra dem jävligt långt från originalen. Jag vill göra det skitigt och inte så finslipat, som på min senaste ep, säger han.

Eric Saade slog igenom redan som 16-åring i pojkbandet What’s up. Definitiva genombrottet kom med låten "Manboy" i Melodifestivalen 2010. Året därefter vann han tävlingen med bidraget "Popular" och representerade Sverige vid Eurovision Song Contest i Düsseldorf.

Sedan tidigare är det känt att även Kikki Danielsson och Tomas Andersson Wij är klara för programmet.

ANNONS