Emmaboda satsar på fest i första hand

ANNONS
|

Efter att Siesta och Peace & Love gick omkull och tvingades ställa in, var ryktena om festivaldöden snabbt igång. Men inte alla känner av det beryktade fenomenet, i går gick Emmaboda ut med att de släpper fler biljetter, trots att festivalen egentligen var slutsåld.

- Ärligt talat så tror jag att många har tappat fokus på varför de arrangerar en festival. Vi satsar på att göra fest i första hand. Många festivaler har bokat stora artister vars gager gått i himlen, om man ska ge sig in i det racet så kostar det väldigt mycket. Men vi ger oss inte in i det, vi fokuserar på vad våra besökare vill ha, svarar Håkan Karlsson, festivalarrangör på Emmaboda på frågan om varför de lyckas där andra kämpar.

ANNONS

Emmabodafestivalen är en relativt liten festival i men har nu, tre veckor innan startdatum, sålt fler biljetter än vad Peace & Love hade vid samma tid. Drygt 10000 biljetter var sålda, men nu släpps 986 biljetter till. Allt som allt vill festivalen få sålt jämna 11111 biljetter.

Festivaltrenden har i några år gått emot mer stadsfestivaler och mindre camping, någonting som Håkan Karlsson inte tror kommer att hålla i sig.

- En stadsfestival är ingen fest, det är inte mer än en rad konserter som hänger ihop, om du ursäktar. Way out west är tre trevliga konsertkvällar i rad i Slottsskogen. Men det är inte en festival bara för att du säger att det är det.

Emmaboda startade 1988 som en indiefestival, men har på senare år blandat upp artistbokningarna med andra genrer och mer kommersiella bokningar. Den 23-27 juli äger festivalen rum, bokade är bland andra Icona Pop, Nordpolen, Labyrint och Elliphant.

ANNONS