Sister King
Sister King

Emelie Dennmyr vill göra skillnad med sin musik

ANNONS
|

Sister King, eller Emelie Dennmyr som hon egentligen heter, är en tjej från Göteborg, född och uppvuxen i Västra Frölunda, som efter flera år som singer-songwriter nu tar steget över till elektronisk dansmusik med singeln "All This Love". I samma veva släpper hon också en musikvideo till låten.

– Jag jobbar som säljare på dagtid. Musiken har varit mitt främsta intresse sedan jag var liten. Det är först nu det börjar lossna. På sikt vill jag jobba som låtskrivare men artistdrömmen har alltid funnits där också.

Du kallar din musik för heartcore, vad kommer det sig?

– För mig så handlar ju musik om att förmedla känslor, både positiva och sorgsna. Jag måste ha hjärtat med mig och vara i kontakt med mina känslor för att beröra med musiken. Då känns heartcore som helt rätt genre för det jag gör.

ANNONS

Tidigare har du gjort mycket singer-songwriter-material, hur fungerar det med ditt nya sound?

– Tanken är faktiskt att jag skall försöka kombinera de här två längre fram, elektronisk dansmusik med det mer organiska. Exempelvis kanske man släpper en mer avskalad låt som också har en klubbremix. Så jag tänker göra båda delarna.

Vart kommer All This Love ifrån?

– Jag skrev den när jag var i ett förälskat tillstånd och jag kände att jag ville imponera på den här jag tjejen jag hade träffat. Och jag kände bara att all min kärlek skulle bara ut. Allt kändes möjligt och jag var i ett lyckorus och jag har fått in det i låten. Sedan blev det inget med tjejen, men det blev en låt.

Behöver man känna en viss känsla för att skriva en låt om det?

– Jag känner att de bästa låtarna jag gjort kommer från en aktuell känsla. Antingen av glädje eller om jag är ledsen på något sätt. Då kan jag lägga grunden till låten men sedan kan jag förstås fortsätta med den vid ett senare tillfälle. Det går ju inte att vänta på inspirationen men samtidigt måste du kunna ha ständig kontakt med dina känslor.

ANNONS

Vad vill du göra med din musik?

– Jag vill göra skillnad. Dels så har jag ju i min musikvideo valt att visa kärlek som normlös i att videon har vi ett killpar, ett tjejpar och ett kill och tjejpar. Att göra skillnad behöver inte begränsas till en fråga heller utan jag vill gärna koppla min musik till fler frågor och välgörenhetsarbete av olika sorter. Musik har ju sådan möjlighet att påverka och ge folk synvinklar.

Hur kom du fram till att du ville göra en musikvideo?

– Jag tänkte att jag måste visa att, här är jag. Nu är singeln ute så vad är nästa steg, en musikvideo så klart. Jag tycker att låten förtjänar det.

ANNONS