Ron Davis Alvarez i tältet före konserten i Trädgårdföreningen.
Ron Davis Alvarez i tältet före konserten i Trädgårdföreningen.

El Sistema ordnade värmande musikfest i vätan

ANNONS
|

I Exercishuset på Heden slog ångan ut genom dörrhålet när publiken trängdes för ta del av körkonserten med Side by sides barnkör och Svenska kammarkören. Internationella tongångar och sånger med budskap, författade av såväl barn inom musikskolan El Sistema som populära artisten Laleh gavs, liksom svar på frågan varför det är roligt att sjunga: det känns i hela kroppen.

Läs också: El Sistema – musik mot fattigdom

Avslutningssången Goliat fick symbolisera de krafter som de hundratals barnen fick övervinna, sida vid sida, denna ösregniga onsdag.

I Trädgårdsföreningen, där konserten fortsatte med 567 musiker ihopträngda i ett tält, medan publiken stod utanför med vatten upp till anklarna, bjöds det sedan på klassiska musikstycken. Ron Davis Alvarez från Venezuela är en av musiklärarna som leder barnen under veckan.

ANNONS

–Om man kan genomföra en konsert med över 500 barn i detta väder, ja då klarar man allt, säger han och skrattar.

–Den här konserten kommer jag att minnas. För regnet, ja, men också för det varma välkomnandet och för kärleken från barnen, säger Ron Davis Alvarez som är ute på en lång turné i Europa som El Sistema-pedagog.

–Passion och inspiration, det är det jag kan ge, säger han.

Altviolinisten Felicia Hermann, 11 år, är en av dem som tagit emot:

–Jag har träffat barn från Italien, Sydkorea och Norge, fått en ny kompis och spelat fin musik, summerar hon sitt läger.

Violinisten Edvin Johansson, 12, säger om konsertupplevelsen:

–Det har varit iskallt, men vi har fått filtar, så det har gått jättebra.

Ett internationellt musikläger arrangerat av musikskolan El Sistema.

Samlar deltagare från 16 nationer i Göteborg för workshops och konserter under hela veckan. Avslutas på söndag med stor konsert i Frihamnen tillsammans med GSO.

Arrangerar till Göteborgs 400-årsjubileum 2021 ett musikens Gothia Cup med 3000 barn.

ANNONS