Efterlängtade bitar av pop

ANNONS
|

För den stockholmska trion Museum of Bellas Artes gjorde internet det som internet gör bäst: hjälpte till att skapa en hajp. Även utanför bandets egen radar.

– Vi hade absolut inte kunnat föreställa oss det genomslaget som Who do you love fick. Vi gjorde den mest på skoj, säger Leonard Öhman.

Då, 2009, pekade det mesta på att bandet skulle få sitt stora genombrott. Men livet kom emellan, och av olika anledningar tog det fyra år innan fullängdaren Pieces blev klar. I september är releasen planerad.

– Men vi behövde också ta så här lång tid på oss, innan vi hittade vårt sound på riktigt, säger Leonard Öhman.

ANNONS

De tre bandmedlemmarna Joanna Herskovits, Alice Luther Näsholm och Leonard Öhman har alla skilda musikaliska bakgrunder. Det har resulterat i ett unik ljudbild, där trions olika referenser landar i en gränsöverskridande pop, med allt från discovibbar till panflöjter.

– I grunden gör vi ju pop, men den här skivan skiljer sig väldigt mycket från hur vi lät 2009. Singeln vi släppte då gjorde vi bara i ett raff.

I september släpps debutplattan. Om bandet får samma genomslag även den här gången, återstår att se.

– Skivan är ganska svår, så jag vet inte om den kommer få samma mottagande. Min stora passion är att göra musik, så vi får se. Jag skulle ju inte bli ledsen om vi slog igenom nu, säger Leonard Öhman.

ANNONS