Dustin Hoffman fyller 80 år

Legendariska Hollywood-skådespelaren Dustin Hoffman har en karriär som sträcker sig över fem årtionden. Under tisdagen fyller han 80 år.

ANNONS
|

Med en karriär som sträcker sig över fem årtionden har Dustin Hoffman etablerat sig som en av de mest ikoniska skådespelarna i modern filmhistoria.

Fram till i dag har Hoffman varit med i hela 78 stycken filmer, och fått mängder av priser för sina roller - bland annat två Oscar-statyetter för bästa manliga huvudroll. Under tisdagen fyller Dustin Hoffman 80 år.

Hoppade av skolan

I sin ungdom hoppade Dustin Hoffman av skolan för att följa sin dröm om att bli skådespelare. Han flyttade till New York City och gjorde sig ett namn på teaterscener runt om i staden. Till slut lyckades han 1967 få en roll i filmen "Mandomsprovet", och resten är historia.

ANNONS

"Mandomsprovet" blev både en publiksuccé och möttes av jubel från kritikerna. Inte nog med att Dustin Hoffman kammade hem en Golden Globe och blev Oscar-nominerad så drog filmen in över 800 miljoner kronor - eller över 6 miljarder kronor juserat för inflation.

Prisregn

Sedan dess har filmrollerna rullat in, och många av dem har blivit hyllade världen över. Under sin 50 år långa karriär har han bland annat vunnit två Oscar-statyetter, blivit nominerad till ytterligare fem, kammat hem sex Golden Globe och fyra stycken BAFTAs.

Dustin Hoffman har varit gift med Lisa Gottsegen sedan 1980, och har sex stycken barn, varav fyra med Lisa Gottsegen och två med ex-frun Anna Byrne.

I maj släpptes "The Meyerowitz Stories" med bland annat Hoffman och Adam Sandler i huvudrollen och förra året hördes hans röst i rollen som Mästare Shifu i "Kung Fu Panda 3".

Klicka dig igenom bildspelet här ovan för att se några av de mest ikoniska och största filmerna Dustin Hoffman gjort under sin 50 år långa karriär.

ANNONS