DR hotar flytta Eurovision från Köpenhamn

ANNONS
|

När Emmelie de Forest vann Eurovision i maj förra året stod det klart att Danmark arrangerar årets final. Det självklara valet av arena var B&W Hallerne på Refshaleøen i Köpenhamn.

Nu kräver Danmarks Radio ytterligare tretton miljoner danska kronor för "oförutsedda utgifter" för att kunna genomföra arrangemanget där, skriver Metroexpress.

Orsaken är att den nödvändiga ombyggnaden av B&W Hallerne visat bli dyrare och kräva tekniska lösningar som budgeten inte klarar.

Pernille Gaardbo, exekutiv producent på Eurovision Song Contest 2014, skriver i ett mejl till Metroxpress, att de har ansvaret för själva showen, medan kommunen, Wonderful Copenhagen och regionen har ansvaret för att iordningställa arenan och området.

ANNONS

Någon kommentar om hotet att flytta hela arrangemanget vill hon inte ge, men de nya kraven möter hård kritik.

- Det är dålig ledning när de inte haft bättre kontroll på sina utgifter. Det får vi titta på i en kommande utvärdering. Men som det är nu är vi skyldiga att se till att genomföra det här på bästa sätt så vi har egentligen inget val, vi har pistolen mot pannan, säger Rasmus Jarlov, De Konservative, från borgerrepresentationen i Köbenhamn till Metroexpress.

Han får medhåll från sin partikollega Mette Abildgaard, ordförande i regionrådet i Region Hovedstaden.

- När de hotar att flytta till Herning om vi inte ger dem pengarna kan vi bli tvungna till det eftersom regionrådet har godkänt anslaget. Vi skulle bli till åtlöje i hela Europa om vi flyttade Eurovision mindre än hundra dagar innan det drar igång.

Köpenhamns kommun kommer att ta ställning till ytterligare anslag 25 februari.

ANNONS