Märvel.
Märvel.

Djungeltrummans klubbval v 41

ANNONS
|

FREDAG

Klubb Doo Wacko

Sticky Fingers

Kaserntorget 7

Känner du ett trängande behov av rock just denna fredag? Vilken tur! Club Doo Wacko återuppstår nämligen för en kväll för att ge dig indiepop, rock och punk natten lång, både live och från dj-båset. De ville ge dig något fint helt enkelt, och bokade två grymma band. Man tackar!

På scen: Märvel + Deadheads.

Bakom skivspelarna: Carl Isaksson + Kalle Lilja.

20.00–03.00, 60 kr, 18 år.

.

Club Slacker + Woody West

Pustervik

Järntorgsgatan 12

Den här kvällen är som tre i en. Dels har klubbjättarna Club Slacker och Woody West gjort gemensam sak, dels är det releasefest för The Don Darlings andra platta.

ANNONS

Det utlovas riktigt dyster, tung och rytmisk alkoholromantik. Ja just det, Hillman Lighthouse står på scen också.

Med andra ord kan du gå ut en kväll i helgen, och sedan slå dig för bröstet för att du med bravur tagit dig igenom en tredagars. Och mår inte ens särskilt dåligt.

På scen: The Don Darlings + Hillman Lightouse.

Bakom skivspelarna: Woody Kim, Törley Sisters + Hank med vänner.

21.00–03.00, 100 kr, 20 år (18 vid förköp)

.

Popdröm

Jazzhuset

Erik Dahlbergsgatan 3

Ja, popdröm är väl ungefär den ambition Jazzhuset alltid haft? Detta känns logiskt. Du får två för en här: dels en klubb som lovar göra sitt bästa för att uppfylla alla dina popdrömmar, dels efterfest för Kulturnatta som vi vet är en trevlig men ibland lite kylig tillställning. Kanske ett varmt dansgolv och ett par öl är vad du behöver framåt natten.

På scen: H.M Hammarin.

Bakom skivspelarna: Kristian Anttila & Fredrik W + Paulina & Alice D.

22.00–03.00, 80 kr, 18 år.

.

Punkterad

Henriksbergs Ballroom

Stigbergsliden 7

I helgen är det återigen dags för punköverdos i Henriksbergs Ballroom, och precis som sig bör när Punkterad håller i trådarna står flera fina akter på scen. Räkna med svettiga livekonserter och röjig stämning.

ANNONS

På scen: Rövsvett, Mögel, Fuck Frankie + Lars Adaktusson.

21.00–02.00, 80 kr, 18 år.

.

Yaki-Da

Storgatan 47

Vi på Djungeltrumman har skrivit otaliga meningar om Yaki-Da. Vi har nämnt hur stället gett Avenypubliken och Järntorgetfolket en gemensam hunting ground, pratat om fest på flera våningar till allt från electro till indie via hiphop och hits, om kaffebaren, restaurangen och absintbaren. Yaki- Da är med andra ord ett väl injobbat men fortfarande otroligt omtyckt inslag i natten. I kväll står Elliphant på scen, vi räknar med att detta kan bli en spelning man inte vill missa.

På scen: Elliphant.

22.00–03.00, 120 kr, 23 år.

.

Picknickkonsert Oceanen

Oceanen

Stigbergstorget 8

För 70 år sedan ville forskarna på Oceanografiska Institutet ha ett inomhushav, så de byggde ett hus med en jättestor tank i. Flera år senare köpte en kulturförening huset för att fylla det med konstnärer, musiker och teaterfolk. I kväll är det spelning där. Så, nu har du hela historien! Eftersom att det är Kulturnatta råkar det bli så att det bjuds på spelning både fredag och lördag denna helg.

På scen: Abrahams Blues n’ Roots.

19.00–, 150 kr, 18 år.

.

Dani M

ANNONS

Bryggeriet

Kungsportsavenyn 3

Gillar du Avenyn kommer du gilla Bryggeriet. Fast å andra sidan, gillar du Avenyn har du säkert redan varit på Bryggeriet. Musikblandningen ska passa ”partyglada”, vilket innebär hits, schlager och house. En bra grej är att om du dansar på borden så är det ingen som kommer kolla snett på dig. De kan även stoltsera med stadens största uteservering, om du är av åsikten att det är storleken som räknas. Det är i ärlighetens namn inte ofta det står ett sevärt liveband på scen på Bryggeriet, men i kväll gästar Dani M scenen, vilket uppsving!

På scen: Dani M.

22.00–03.00, 100 kr, 18 år.

.

Alice B

Sjöfartsmuseet

Karl Johansgatan 1-3

Kulturnatta bjuder ju på en hel del smått och gott. Vi är visserligen många som inte är främmande för kulturyttringar nattetid, men det är härligt att fler hakar på. I kväll kan du bland annat gå och se Alice B på Sjöfartsmuseet, uppbackad av duon Snäckan och Pärlan.

På scen: Alice B + Snäckan och Pärlan.

18.00–21.00, fri entré, ingen åldersgräns.

.

.

LÖRDAG

Klubb Honky Tonk

Götahof

Bellmansgatan 9

Klubb Honky Tonk har du tidigare hittat på ett par olika lokaler runt om i Göteborg, men numera är Götahof hemma- plan. Där arrangerar de kvällar där band som drar åt blues- och rock’n’roll-hållet spelar.De som tröttnat en smula på Pustervik, men fortfarande vill se finfina livespelningar, kan därmed ha hittat sitt nya favoritställe här i Vasastan.

ANNONS

Du har förmodligen också hört talas om Green on Red, och blir lätt exalterad över att Chris Cacavas kommer hit i kväll.

Ringer det ingen klocka, men känner du ändå att americana och indierock är din grej? Grattis till en ny bekantskap!

På scen: Chris Cacavas (US) + The Plastic Pals.

19.00–01.00, 180 kr, 18 år.

.

Premiär: The Bridge

Sticky Fingers

Kaserntorget 7

Sticky Fingers har fått en ny klubb! Och det är inte mer musklig rock som kommer att fylla lokalerna, kanske är den kvoten fylld. I stället får vi en välbehövlig dos hiphop, både nya grejer och det bästa från den gamla skolan. The Bridge vill visa att ingen motsättning finns där emellan, bara riktigt bra hiphop och ett tungt dansgolv.

Bakom skivspelarna: Dj Finest + Dj Confuze.

21.00¬–04.00, 100 kr (fri entré innan 22.00), 20 år.

.

Kaah

Pustervik

Järntorgsgatan 12

Varje gång Kaah ställt sig på en scen i år har han satt hjärtan i brand, tänt eldar i recensenters ögon och drivit hyllningskörer till ett unisont crescendo. Han enar alla som någonsin nickat gillande till en Prince-låt, och proppar sin soul full med sex utan att behöva sjunga om att vara bakbunden i sängen. Passa på att gå och se honom, man vet aldrig när Kaah känner för att släppa nytt nästa gång. Han höll oss trots allt på halster i sju år nu senast.

ANNONS

På scen: Kaah.

19.00–03.00, 275 kr, 18 år.

.

Clooney’s

Trädgårdsgatan 2

Clooney’s är inte längre en nykomling i stadens nattliv. Nej, efter fyra säsonger har det här stället bott in sig ordentligt. På två våningar proppas besökarna fulla av electro, pop, hiphop och rock’n’roll varje helg, och nästan varje öppen kväll hittar du minst ett liveband i lokalen. Här dricker du din kanelwhisky under kristallkronor, medan du minglar mellan byster och klubbkids. Clooney’s må inte falla alla klubbredaktörer i smaken, men här på Djungeltrumman applåderar vi alla som oförtrutet bokar flera kända och okända liveband och mängder av dj:s varje helg.

På scen: Bernard et Bianca.

Bakom skivspelarna: Jonna & Alexander, Patte Punk & Viktor Funk, Tobias Brandin + Futile Claps Dj Crew.

22.00–03.00, 100 kr, 20 år.

.

Ålen & Vännerna

Yaki-Da

Storgatan 47

Ålen & Vännerna är som en klubb i klubben, där de huserar i absintbaren på Yaki-Das tredje våning. Medan den vanliga festen pågår utanför är du välkommen in hit för att ta del av toner åt det berlinska hållet, som alla håller sig oändligt långt borta från de mer kommersiella beatsen. Absintdimmor och underjordisk klubbmusik, kombinationen som gud glömde. Tack och lov!

ANNONS

Bakom skivspelarna: Takt + Scrubbo & Anderzon.

22.00–04.00, 150 kr, 23 år.

.

Beat

Nefertiti

Hvitfeldtsplatsen 6

Din vän Beat sviker aldrig. Så länge du kan minnas har hen tagit dig i handen om lördagarna, lett dig en halvtrappa ner under jord och visat dig sin gigantiska vinylsamling full av den ovanligaste soulen, obskyraste discon och svängigaste funken. Vänskapsband har knutits här, kärlek spirat och kanske ett och annat barn blivit till, vad vet vi. Men det är precis som det ska vara, utan Beat hade Göteborg förlorat en fast punkt i lördagsnatten. I kväll bör du dessutom skippa förfesten hemma.

Gå till Nefertiti innan klubben drar igång och se Jaqee.

Bakom skivspelarna: Sven Erik Nilsson + Def Lef.

00.00–04.00, 120 kr, 20 år.

.

The Big Room

Trädgår’n

Nya Allén 11

Efter förra veckans premiär av Trädgår’ns nya jätteklubb talar arrangörerna om en stämning som omöjligt går att beskriva, och bara kan upplevas på plats. Det är gänget som tidigare arrangerade Epic Tuesdays på Port Du Soleil, som nu står bakom The Big Room.

De säger sig ha inspirerats av internationella nattklubbar, och utlovar happenings och överraskningar.

Som en Avenykväll upphöjt i två, ungefär. Varför inte? The sky is the limit.

ANNONS

Bakom skivspelarna: Kenan & Kerim.

22.00–05.00, 120 kr, 20 år.

ANNONS