Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Rian Johnsson, manusförfattare till Star Wars: The Last Jedi, kommer att författa manus och regissera hela den nya Star Wars-trilogin. Bild: TT/Lucasfilm
Rian Johnsson, manusförfattare till Star Wars: The Last Jedi, kommer att författa manus och regissera hela den nya Star Wars-trilogin. Bild: TT/Lucasfilm

Disney annonserar ny Star wars-trilogi

Tre helt nya Star wars-filmer kommer att filmas, det meddelar Lucasfilm under torsdagen. Regissör kommer att vara Rian Johnson, som också medverkat i filmseriens senaste tillskott – Star wars: The last jedi.

Det blir ytterligare tre filmer i Star wars-serien, enligt Starwars.com. Rian Johnson, som medverkat som manusförfattare till filmseriens senaste tillskott, Star Wars: The last jedi, kommer att både regissera och skriva manus på nästa trilogi.

– Vi älskade att jobba med Rian på The last jedi. Han är en kreativ kraft, och att se honom skapa The last jedi från start till slut har varit ett av de största nöjen jag upplevt under min karriär. Rian kommer att skapa fantastiska saker utifrån det blanka blad som den nya trilogin är, säger Kathleen Kennedy, ordförande vid Lucasfilm till Starwars.com.

"Kan knappt bärga oss"

Rian Johnson kommer att medförfatta filmerna tillsammans med Ram Bergman. I ett gemensamt uttalande sade de:

– Att samarbeta med Lucasfilm och och Disney på The last Jedi har varit den bästa tiden i våra liv. Star Wars är överlägset den bästa moderna mytologin och vi känner oss väldigt tursamma som har fått möjlighet att bidra till den. Vi kan knappt bärga oss att fortsätta jobba med filmserien.

Star wars: The last jedi kommer att ha premiär på svenska biografer den 13 december. Det är ännu oklart när den första filmen i den nya trilogin kommer att släppas för allmänhetens beskådning.

Mest läst