Dilba hörs igen - via tv:n

ANNONS
|

- Jag har varit mammaledig med lilla Astrid, mitt första barn. En fantastisk tid! Dessutom har jag skrivit låtar till Jessica Folckers platta som kom i våras. Så jag har absolut inte försvunnit.

Okej då. Dessutom har du en aktuell singel, Miracle, med i tv-serien Kommissionen. Hur kommer det sig?

- SVT letade efter någon som ville göra en sång till serien och skivbolaget frågade mig för ett år sedan. Jag undrade vad det handlade om och fick tjyvkika i manuset för att känna efter vilken typ av serie det var. Sedan pratade jag med Anders (Lennhoff, seriens skapare) som berättade om tanken med serien, hur de skulle gå till väga, vad som skulle hända och så vidare.

ANNONS

Vilken nytta hade du av det?

- Det var en förutsättning för att kunna skriva låten, den ska ju spegla serien. I versen finns en konversation med terroristerna och i sången precis som i serien kan man känna: Hur i all friden ska det här gå?

Så vad tycker du om serien? Lite sådär, eller ... ?

- Nej, jag gillar den. Jag höll på att svimma när jag såg första avsnittet, det var otroligt häftigt. Jag älskar den där dramatiken.

Vill du göra mer musik för film och tv?

- Ja. jättegärna, det var hur kul som helst. Och så fick jag träffa massa roliga människor. Gud, nu låter jag som en fröken Sverige-

vinnare, men det var verkligen superkul.

Vad händer annars för dig den närmaste tiden?

- I tisdags spelade jag på Hotell Lydmar, första konserten på två år, och i höst ska jag spela en kväll i veckan på Blue moon bar i Stockholm. Förhoppningsvis kommer också en ny platta nästa år.

FAKTA

Dilba Demirbag

Ålder: 34 år. Bor: Solna.

Familj: Sambon Kristofer och dottern Astrid, 13 månader.

Aktuell: Med singeln Miracle från tv-serien Kommissionen.

ANNONS