Barnradions bokpris-jury består av Jasmine Hl-Kritty, Fatme Ibrahim, Zajnab Hawra, Una Music och Shuaib Aden.
Barnradions bokpris-jury består av Jasmine Hl-Kritty, Fatme Ibrahim, Zajnab Hawra, Una Music och Shuaib Aden.

De nomineras till Barnradions bokpris

Nu står det klart vilka fem böcker som nomineras till Barnradions bokpris 2018. Bland de nominerade finns bland annat en bok om sorgen efter en förälder som tagit sitt liv och en berättelse om en tjej som drömmer om att bli Youtube-kändis.

ANNONS
|

Varje år delar SR:s Barnradion och Utbildningsradion ut ett bokpris till årets bästa barnboksförfattare. Fem svenska författare som riktar sig till barn mellan 9 och 12 år nomineras och sedan är det upp till en utvald barnjury att utse en vinnare.

I år sitter de fem mellanstadieeleverna Jasmine Hl-Kritty, Fatme Ibrahim, Zajnab Hawra, Una Musicoch Shuaib Aden från Rosengårdsskolan i Malmö som beslutsfattare.

"Juryn har den viktigaste uppgiften i Barnradions bokpris. Det är de som läser alla böcker, diskuterar kring böckerna och till sist väljer en vinnare", säger programledaren Manuel Cubas i ett uttalande.

ANNONS

Radioprogrammet sänds i sex delar under höstlovet (29 oktober–2 november) i Barnradion i P4. I de olika programmen diskuterar juryn de fem nominerade böckerna tillsammans med Manuel Cubas. Vinnaren presenteras i den sista delen som sänds den 4november och en prissumma på 30000 kronor delas ut.

Förra årets pristagare blev boken"Ylvania – Sagan om ljusbäraren" skriven av Ylva Hällen med illustrationer av Marcus Gunnar Pettersson.

TT

De nominerade till Barnradions bokpris 2018

"Comedy queen" av Jenny Jägerfeld, Rabén & Sjögren

"Vi kommer snart hem igen" av Jessica Bab Bonde och Peter Bergting, Natur & Kultur

"Risulven" av Nina Ivarsson, Rabén & Sjögren

"Ella och Youtube-paniken" av Linda Skugge, Girl-It

"Pojken i paddan och jag" av Jonatan Järvi, Hippo Bokförlag

ANNONS